Jeg syntes, at hun var en strigle

Mandag, 1. august 2011
af Redaktion
Linda Fromberg var i starten ikke særlig glad for sin nye kollega, Ann Dorte Adamsen, men det blev hun - læs her hvorfor
Foto: Carina Krüger
Foto: Carina Krüger

Linda Fromberg brød sig i starten ikke meget om sin nye kollega, Ann Dorte Adamsen, men da først de to havde fundet hinanden, kom Dorte til at ændre Lindas liv.
Det var nemlig Dorte, der halede hende ud af depressionens tåger, helede bruddet med Lindas søster og såmænd også lagde hendes havefliser.

Dorte og Linda har den seneste halve snes år arbejdet tæt sammen i specialgruppen hos elektronikfirmaet Brüel & Kjær i Nærum, hvor Dorte fremstiller membraner til de mikrofoner, som Linda samler, og som har givet den danske virksomhed noget nær verdensry.
De to kolleger, som nu også er blevet veninder, er af temperament er så forskellige, at man næppe tror det.

Dorte - 49 år og fra Annisse - er den åbne. Den frembrusende og beslutsomme, hvor kun sekunder skiller tanke fra handling.
Men også samtidig den fornuftige, der umærkeligt får sat brushovederne på plads.

Linda - to år yngre, med rækkehus i Humlebæk er lukket og nu og da også ikke blot indesluttet, men også opfarende.
- Jeg er hård, hvor Dorte er blød. Den pigede, der kan græde bag rattet hele vejen hjem, hvis en kollega har fået fyresedlen, siger Linda, hos hvem hårdheden snarere er en skal.

Danmarks bedste kollega

Hjælp os med at finde Danmarks bedste kollega
Vi er helt sikre på, at der landet over på store og små arbejdspladser findes mennesker, som kan fortjene betegnelsen "en god kollega". Kender du sådan en person, så skriv og fortæl det til Familie Journal. Midt i august, udpeges den bedste kollega. Familie Journals læsere er selv "dommere", idet afstemningen kommer til at foregå på familiejournal.dk. Kender du en person, du gerne vil indstille til titlen, så skriv et brev med dit eget og vedkommendes navn og selvfølgelig en begrundelse for indstillingen. Skriv til kollega@familiejournal.dk.

Vind en rejse
Der er en skøn rejse på højkant både til den person, som udpeges til titlen, og til ham eller hende, som har sendt indstillingen. Hver især får en rejse for to personer med Star Tours en uge i september til et af rejsemålene, Mallorca, Gran Canaria, Alanya, Cypern, Kreta og Algarvekysten.

Det blev Dorte overbevist om, da hun i starten af deres samarbejde tog fat om nælden og rent ud spurgte, hvad der var i vejen - hvad Linda havde imod hende.
- Hun stilede direkte hen til mig og sagde, at det vist var på tide, at vi fik talt ud på tomandshånd. Og her fik hun virkelig løst op for min stramme maske. Skulle jeg selv have taget det første skridt, er jeg bange for, at det ikke var sket endnu. Men Dorte turde.

Og nu synes Linda, at Ann Dorte er Danmarks bedste kollega.

Læs også:

Connie fik arbejdsglæden igen

Skolekammerater gift efter 50 år

Adopterede fra to verdensdele