Adopterede fra to verdensdele

Mandag, 6. juni 2011
af Redaktion
Da ægteparret Jensen besluttede sig for at adoptere, drømte de ikke om, hvor mange oplevelser på godt og ondt den afgørelse kom til at betyde
Olivia fra Kina og Victoria fra Nigeria blev hinandens bedste søstre, da Malene og Jens adopterede dem
Olivia fra Kina og Victoria fra Nigeria blev hinandens bedste søstre, da Malene og Jens adopterede dem

Af Mary Steengaard

Som mange andre drømte Malene og Lars Jensen også om at få børn.
Efter lang, tålmodig venten på, at miraklet skulle ske ad naturlig vej, måtte ægteparret indse, at familieforøgelse ikke nødvendigvis kommer som en selvfølge.
Trods lægens udsagn om, at der ingen fysiske forhindringer burde være og trods solid efterfølgende behandling gennem to år med insemination og kunstig befrugtning, ville det ønskede barn stadig ikke melde sin ankomst, så Malene og Lars valgte en anden strategi.

Hvis du har lyst, kan du dele dine egne adoptions-oplevelser ved at skrive en kommentar i det røde felt nedenfor

Svært at blive godkendt
- Vi var rørende enige om, at vi VILLE have børn, og da skæbnen nu åbenbart havde bestemt, at vi ikke selv skulle producere dem, valgte vi at adoptere, fortæller Malene, der til dagligt har sin egen lægepraksis i Næstved.
Sammen med ægtemanden Lars, der er chef i et større firma, gennemgik hun den lange, hårde godkendelsesproces, der kræves for at få lov til at adoptere.


Malene og Lars nyder at være en hel familie
og ville ikke have undværet de to "adoptions-rejser"

To vidt forskellige eventyr
Efter endt godkendelse blev ægteparret ført ud på to lange og vidt forskellige rejser - både rent geografisk, men så sandelig også følelses- og oplevelsesmæssigt.
Fra et velfungerende adoptions-system i Østen, hvor de hentede deres første datter Olivia, til en nervepirrende rejse i Afrika, hvor de først i sidste øjeblik var sikre på at få deres anden datter Victoria med hjem til Danmark.
I dag stortrives den lille familie, og Malene og Lars er enige om, at deres to små perler var alle strabadserne værd.

Læs også:
Brian gav sin ene nyre til sin kollega
Tøsedreng i tordenvejr?
Ole Henriksen: Jeg er en stædig jyde