Jens jagter forbrydere

Mandag, 22. september 2008
af Greta Johannsen, Foto: Torkel Dyrting
Jens tabte sit hjerte til en pige i Canada. Så nu er han forbrydernes skræk i en barsk storby.

Jens arbejder som hundefører og betjent ved Calgary Police Service. Calgary er en millionby med skuddramaer, narkotikaproblemer og voldelige bander. Så jobbet som betjent og hundefører er ikke for sarte sjæle.
Men arbejdet som betjent er drømmejobbet for Jens. Det har det været, siden han var en lille dreng og boede i Vemb i Vestjylland.

Glemte aldrig sin drøm
Jens ville ind til politiet, men han lagde ud med at tage en landbrugsuddannelse. Det førte til et ophold på en gård i Canada. Her faldt han for datteren på gården, Marilyn. I 1988 blev de gift og bosatte sig i en lille by i Canada og fik derefter to børn.
- Jeg havde dog aldrig glemt min drøm om at blive politibetjent, og det måtte jo så blive i Canada, fortæller Jens.


Når hundene er hjemme, er de rigtige familiehunde, der helst vil lege.

Makkeren er en hund
Knægten fra Vestjylland endte med at få en hverdag fuld af razziaer, skyderier og vold - men også en stærkt venskab med de firbenede. Det er politihunden og Jens' makker Haro, der går forrest i jagten på forbryderne.
- Vi har valgt at lade hunden angribe, og så går betjentene fuldt ind lige bagefter. Men hundene har lært at bide, uden at gøre stor skade, fortæller Jens.
Haro og Jens tilbringer rigtig meget tid sammen, og et liv uden hunde er helt utænkeligt for Jens.

Bliver i Canada
Marilyn kender den risiko, der er ved Jens' job. Men hun ved også, at dette job er hans livsdrøm, så hun accepterer betingelserne. Jens er en mand, der har fået chancen for at leve det liv, han gerne vil, sammen med den kvinde, han elsker. Så enkelt er det, og derfor bliver han i Canada.