Jonas Flodager Rasmussen: Alt handler om Eurovision

Tirsdag, 8. maj 2018
af Johan Isbrand Foto: Henrik Bjerg og Bjarne Bergius Hermansen
Så blev det omsider tid til det internationale Melodi Grand Prix, også kendt som Eurovision. Og vi krydser selvsagt fingre for, at Jonas Flodager Rasmussen – eller Rasmussen, som han slet og ret kalder sig – kan synge sig til sejr på lørdag i Lissabon, Portugal, med vikingesangen "Higher Ground".

Hvad er du optaget af lige nu?

– Nu og her handler det 100 procent om Eurovision. Vi har et visuelt udtryk, der deler vandene. Men tv-serierne ”Vikings” og ”Game of Thrones”, som vores sceneshow er inspireret af, har mange fans derude. Og når det går løs, håber jeg, at jeg og mit hold kan ramme alting rent på alle tangenter og fange seerne rundt om i stuerne. Så har vi chancen for at lave en ”Brødrene Olsen”.

Hvad er dit forhold
 til vikinger?

– Jeg har altid været fascineret af vores historiske arv. Det blev endnu mere spændende for mig, da jeg for nylig læste Sigurd Barretts bog om de nordiske guder for min datter, Aia. Og så har jeg læst, at der pudsigt nok er fundet to stykker af en runesten her i Langå, hvor jeg bor.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Jeg nyder at gå på arbejde, hvad enten det handler om at optræde eller være en del af et team, der laver teater og workshops for børn. Men et fyldt Gigantium i Aalborg er svært at stikke. Eller de tre Eurovision-forfester, jeg har deltaget i. I Israel var der 20.000 tilskuere. Det er det største publikum, jeg har optrådt for som solist.

Og det værste?

– At skulle være så meget væk fra mine børn. Især i forbindelse med Melodi Grand Prix har det været hårdt.

Hvis ikke du var blevet sanger?

– Det første, jeg husker, jeg ville være, var politimand. Det var inden, jeg blev fanget ind af musikken.