Juletraditioner i massevis

Mandag, 24. november 2008
af Johan Isbrand, Foto: Torkel Dyrting
Efter endnu en velfortjent Vild med dans-sejr kan Marianne Eihilt samle energien om julen, hvor der venter hende masser af hyggelige traditioner med familien i Aalborg.

Hvordan skal du fejre jul i år?
Det skal jeg med min familie i Aalborg. Min kæreste Kurt må jeg til gengæld undvære juleaften. Han kommer så derop 1. juledag, når vi holder julefrokost.

Hvilke juletraditioner har I?
En hel masse! Den 23. december mødes min søster og jeg i Aalborg for at købe mandelgave. Derefter mødes vi med resten af familien og spiser. Så går turen til mine forældres hjem. Jeg overnatter hos min søster, og den 24. mødes vi alle klokken 11 og spadserer en tur til kirkegården, hvor vi lægger blomster. Herfra fortsætter vi til en hyggestund på Duus Vinkælder. Og så kan vi lige nå i kirke, inden vi skal nyde en klassisk julemiddag.

Julen er ønskernes tid. Hvad ønsker du dig allermest?
Det ville være skønt at samle mine nærmeste og rejse en tur til Australien og New Zealand. Der har jeg aldrig været, og jeg er sikker på, det er fantastisk.

Din værste jul?
Sidste år gik det i hvert fald galt for mig juleaften. Vi fejrede julen i min søster og svogers nybyggede hus. Jeg løftede bradepanden og var ikke opmærksom på, at den var fyldt med fedt. Det pjaskede ud over gulvet, som nu har tydelige, permanente striber.

Din bedste julegave?
Sidste jul gav Kurt mig en Ole Lynggaard-halskæde: En dråbe i en sort silkesnor. Vi havde på det tidspunkt kun kendt hinanden i en måneds tid, og jeg blev så overvældet, at jeg slet ikke vidste, hvad jeg skulle sige.

Hvad er din yndlings-tv-julekalender gennem tiden?
Fra min barndom er det Jullerup Færgeby. Som voksen har jeg nydt The Julekalender.

Hvad er dit yndlings-juleknas?
Brændte mandler. Og hjemmelavet konfekt.

Læs om Mariannes danseskole i Aarhus Let's Dance