Karins liv er en ren gyser

Mandag, 21. juli 2008
af Redaktion
Tre af Karins nærmeste er blevet brutalt myrdet. Trods de barske hændelser og utallige ”almindelige” dødsfald i nærmeste omgangskreds har hun et ukueligt mod på livet.
Foto: Poul Anker Nielsen
Foto: Poul Anker Nielsen

- Jeg forstod ikke, at han ikke kom, for jeg har lavet mad til ham gennem 12 år, og han holdt altid vores aftaler, fortæller den 52-årige Karin Vandborg om sin gode ven Johnny Jessen, der blev brutalt myrdet af et ungt par, der manglede penge.
- Jeg gik helt amok, husker Karin, som var meget tæt på Johnny, og derfor var den, der måtte identificere ham efter drabet.

Koldblodige knivdrab
Det hele begyndte i 1996, da Karins kusine blev brutalt stukket ihjel af sin samlever. Karin var dårligt kommet sig over hændelsen, da skæbnen endnu en gang slog til.
- I 1998 blev min anden kusines mand myrdet. Ham havde jeg et meget tæt forhold til, fortæller Karin, som har mistet utallige familiemedlemmer gennem tiden. Den seneste store sorg, Karin har kæmpet med, var, da hun siden mistede sin mor, som døde af kræft.
- Vi havde et meget tæt forhold, da jeg var adopteret enebarn, fortæller hun.

Nyder nuet
Livets voldsomme oplevelser til trods formår Karin dagligt at mobilisere et overskud, som hun deler ud af til højre og venstre. Hun passer jævnligt en lille pige og arbejder desuden på et krisecenter for voldsramte kvinder i Esbjerg.
-Det er skønt, at der stadig er nogen, som har brug for mig! Og jeg har i hvert fald lært at tage en dag ad gangen og nyde nuet!

Af Mary Steengaard