Katrine på 17 tabte 25 kilo

Tirsdag, 19. maj 2015
af Helle Lyngbo. Foto: Søren Lamberth
- Uden mor havde jeg ikke klaret det, siger 17-årige Katrine fra Allerød direkte om hendes mors støtte under det flotte vægttab. I mange år bar Katrine på en hemmelighed, som hun ikke delte med nogen – heller ikke med mor.

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Det er svært at afgøre, hvem der er mest stolt, mor eller datter. Jeanne Bryrup fra Allerød siger gerne højtlydt, hvor megastolt hun er af Katrine, mens Katrine ikke rigtig helt har forstået, at hun har nået sit mål. Inde i hovedet er hun stadig en buttet pige, og selv om vi andre sagtens kan se, at hun er blevet en sej sild, fortæller hendes eget spejlbillede hende, at hun skal tabe fem kilo mere. Men hun mumler alligevel ved sig selv:
- 17 år og minus 25 kilo på syv måneder, jamen det lyder jo helt skørt! Uden mor havde jeg slet ikke kunnet gennemføre det.
Katrine er kandidat til at blive Årets taber

En ukendt viljestyrke

Det er utvivlsomt sandt, men det er også et faktum, at Jeanne overhovedet ikke troede på, at Katrine ville kunne nå sit mål på 25 kilo.
- Katrine har ikke altid været så stærk psykisk, men da hun havde holdt fast og tabt de første 10 kilo, kunne jeg godt se, at hun havde en viljestyrke, som jeg ikke havde set før. Det beviser, at Katrine er stærk, hvis der er noget, hun gerne vil have her i livet ...
- Jeg er stædig, afbryder Katrine. - Og det er en god egenskab, fastslår Jeanne! De to taler i det hele taget glad og gerne i munden på hinanden. Ikke som veninder gør det, men som mor og datter, der er tæt knyttet.
Læs også om Marie, der spiste og motionerede sig 30 kilo lettere

Ked af livet

Alligevel er der ting, som Katrine i mange år slet ikke have lyst til at fortælle mor. For der var mere kaos inde i hendes hoved end hun havde lyst til at vise udadtil.
Jeanne troede i meget lang tid, at den datter, der sad pakket ind i stortrøjer i 40 grader på Langelandsfestivalen, blot var teenageramt og almindeligt ked af sig selv og sin egen størrelse.

Skar i sig selv

I virkeligheden var der langt mere kaos inde i Katrines hoved, end hun viste udadtil.
- Jeg må have fået en kortslutning, for jeg var begyndt at skære i mig selv. Det lyder sygt, men jeg fik det bedre af det. I hvert fald i nogle sekunder. Når der var gået lidt tid, var ingenting jo blevet bedre, siger Katrine ærligt.
Hun skar sig næsten dagligt over et par år - og Jeanne nåede aldrig at opdage det. For Katrine pakkede sig ind, gemte sig - og Jeanne troede "bare", at det var på grund af overvægten.

Hul på bylden

Men en dag gik der hul på bylden. Katrine havde været til psykolog, og med sin mor siddende ved siden af havde hun stukket den ene løgn efter den anden og svaret benægtende på psykologens nærgående og helt relevante spørgsmål.
- Pludselig kunne jeg ikke holde ud at lyve mere, og en uge eller to efter brød jeg helt sammen. Det hele kom ud af mig som munddiarré, siger Katrine med et skævt smil.
- Jeg havde det meget bedre bagefter. Der er stadig ting, jeg kæmper med i dag, men det er en lettelse, at mor ved det hele nu, siger Katrine, der nu skal nyde sommeren uden de mange kilo og uden hemmeligheder.

Kender du en, der fortjener at blive kandidat til Årets taber?


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.