Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Sidste jul sendte manden bag det sociale netværk, Livsnettet.dk, live fra sin egen stue juleaften. Til glæde for folk, der ellers ville have været ensomme den aften. Folk kunne nemlig også chatte sammen og deltage i quizzer og julebingo, og det var der 6.000, der valgte at gøre.
Kom med til "Jul på slottet"
På hjemmesiden livsnettet.dk kan man læse mere om årets store julearrangement. Man vil også kunne deltage online, når det går løs.
Endnu mere ensomt ved juletid
Manden bag netværket er Kenneth Pallier, 46. Livsnettet.dk er et socialt fællesskab for syge, pårørende og folk, der har mistet, er i krise eller på anden måde står i forandringer i deres liv. Og ud over at knytte bekendtskaber på kryds og tværs er netværkets hjemmeside også ramme om et væld af grupper, hvor man kan møde og rådføre sig med andre, der kender til netop de kvaler, man selv står i. Og er man ensom, er man det endnu mere ved juletid. Derfra var der ikke langt til idéen om en julefest på nettet.
Romantiske forestillinger
- Danskerne har jo ry for at være verdens lykkeligste folk. Men det mærker de mange, der sidder alene, af gode grunde ikke meget til. Samtidig har vi ikke tradition for at invitere nye kolleger eller venners venner hjem til jul, filosoferer Kenneth, som i dag bor i Farum med kæresten, Isabelle Brumvig, 42. - Mange af os har nogle urimeligt romantiske forestillinger om vores barndoms jul, som vi tror, den var. Og den idyl prøver vi at genskabe. Men for folk, der er nyskilte eller enlige, som er ramt af sygdom eller passer døende pårørende, er det umuligt, siger han.
Jul på slottet
Denne jul er konceptet et lidt andet end sidste år, men man kan stadig følge med på nettet. "Jul på slottet", har Kenneth døbt initiativet. - Vi har nemlig lejet hele Ryslinge Højskole på Fyn med plads til 350 mennesker. Der bliver sat storskærme op på højskolen, og vi transmitterer festlighederne på livsnettet.dk via webcam. Netjulen og de mange brugere, der sidder hjemme ved deres skærme, bliver med andre ord på ingen måde glemt. Tværtimod kommer det hele til at gå op i en festlig, højere enhed, slutter Kenneth Pallier.
Af Johan Isbrand
Læs også:
Vælg det rigtige juletræ
Hanne får årets 2. julekurv
Opskrift: Klassisk and med brunede kartofler