Liselotte og Henrik har købt en campingplads

Fredag, 26. september 2014
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Torkel Dyrting
De havde begge gode job i København, men da de fik deres datter, meldte lysten sig til at gøre noget helt andet. Noget, de kunne være fælles om som familie. Valget faldt på at købe Vikær Strand Camping i Sønderjylland.

Liselotte Rysz, 36, var HR-manager, Henrik Bro, 35, var direktionsassistent. Begge arbejdede de fra syv om morgenen til syv aften og boede i en smart lejlighed i København. Foran dem lå et liv med spændende karrieremuligheder. Men da parret blev forældre til Amalie, syntes de ikke længere, de havde tid nok med hinanden.

- Til sidst talte vi faktisk om det konstant, så vi var nødt til at gøre noget, fortæller Liselotte.

De overvejede flere muligheder som at drive kro eller købe en isbar i Thailand. Valget faldt på en campingplads, og det blev Vikær Strand Camping i Sønderjylland, som var gået konkurs.

Flyttede og blev gift i en fart

- Vi stod på campingpladsens strand i januar 2012. Det var mørkt og virkelig koldt, men en vi havde en god mavefornemmelse, siger Henrik.
I løbet af en enkelt måned opsagde de jobs, lejlighed - og blev gift. Herefter indrettede de sig i lejligheden ovenpå campingpladsens reception.

Læs også: Drømmen om et halmhus

Henrik og Liselotte mødte hinanden, da de som 15-årige var på efterskole. De har allerede rejst meget sammen, og de har begge taget den uddannelse, de ønskede.
- Så nu har vi det helt fint med at bo her ud til vandet i Sønderjylland, hvor der er meget stille, når det er udenfor sæson, siger Liselotte.
I dag er de forældre til to piger. Victoria er 8 måneder, og Amalie er 3 år.

I de seks måneder, hvor campingpladsen er åben, vinder Henrik og Liselotte ikke forældreprisen, det er de helt klar over. Og hen over skolernes sommerferie er der så travlt, at de må have en ung pige i huset. - Til gengæld må de sparke os ud af børnehaven resten af året, hvor vi gerne bliver hængende og laver perleplader, griner Liselotte.

Tættere sammen som par

Liselotte og Henrik er gode til at være kolleger og ægtefæller på én gang. De skændes næsten aldrig, og faktisk er de kun blevet tættere som par.

- Nu er vi for alvor i samme båd. Vi er fælles om dette projekt, siger Henrik. Han tager sig af de mange praktiske opgaver. Liselotte står i receptionen.

- Man skal ikke overtage en campingplads med en alt for romantisk forestilling. Vi arbejder mange timer hver dag. I vinterhalvåret nyder vi til gengæld at have ekstra god tid.

Det sker, at Liselotte og Henrik savner storbyens puls, men så tager de afsted og er turister i deres gamle hovedstad. Ellers er de overraskede over, hvor fedt de egentlig synes, det er at drive en campingplads.

- Men man skal være glad for at give andre en god oplevelse og nyde at have feriegæster i baghaven hele tiden, griner de.

Læs også: Vores paradis er et træhus i Sverige