Livet er fuldt af musik

Fredag, 24. april 2015
af Mary Steengaard, foto: Søren Lamberth
Sangeren Allan Mortensen er stadig aktiv på musikscenen, og takket være hans enorme erfaring indenfor stort set alle genrer, har han respekt for al slags musik.

Musik får mig ofte til at tude af lykke!

Blikket i de blå øjne glider ud over den københavnske eftermiddagshimmel, og en svag sitren i mundvigene antyder en blanding af et smil og en erindring om vemodige eller følelsesfulde stunder i fortiden. Der er ingen tvivl om Allan Mortensens største lidenskab.

Læs også: Kaffe med maria Stenz

- Jeg har jo lige fra min barndom elsket musik og sang, fortæller den 69-årige sanger, der startede sin fantastiske sangkarriere hjemme i Aarhus som kirkesanger.

- Allerede i skolen startede jeg et traditionelt jazzorkester med nogle klassekammerater. Det udviklede sig til et danseorkester, og vi spillede til bal på kroer og i forsamlingshuse rundtomkring i hele Jylland. Det er musikalsk den bedste skole, jeg nogensinde har gået i.

Skønt Allan inderst inde er en "soul- og jazz-mand", er han sikker på, at han kan takke "bonde"-ballerne i gamle dage for sin respekt for stort set al slags musik.

- Jeg ser ikke ned på nogen som helst form for musik - hvis det er godt, så er det godt uanset stilart, og jeg har selv været så heldig at krydse klinger med utrolig mange genrer gennem årene.

Læs også: om Keld Heick, der har sin søde hustru som sit forbillede

Her kan du se to små klip med Allan Mortensen, hvor han fremfører et af de mange hits fra hans tid som Dansktop-sanger samt hans version af "Knock on Wood" til en intimkoncert:


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.