
Magnus Haugaard debuterer som revyskuespiller, når Cirkusrevyen i teltet på Dyrehavsbakken har premiere 8. maj 2025. Joy-Maria Frederiksen er igen i år instrukør, og på scenen kommer Magnus i selskab med et hold af legender og veteraner: Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Merete Mærkedahl og Mads Knarreborg. Danskerne kender blandt andet Magnus fra tv-serierne ”Kald mig far” og ”NamaStay” og filmene ”Elsker dig for evigt”, ”Bytte bytte baby”, ”Bytte bytte barn” og ”Sult”.
Hvordan føles det at få sin revydebut på et hold af stjerner?
– Det er stort, for det er mennesker, jeg har set op til, siden jeg i en alder af ni eller 10 første gang legede med tanken om at blive skuespiller. Sammen med mine forældre har jeg været tilskuer til både Cirkusrevyen og shows med Ørkenens Sønner, hvor Niels Olsen jo også er med. Og de første dage skulle jeg da lige trække vejret helt ned i maven, kigge mig i spejlet og overbevise mig selv om, at jeg sagtens kunne indtage scenen sammen med den flok. Men de er så søde og dygtige kolleger, at jeg hurtigt glemte min benovelse. Jeg har endnu ikke spillet en revy foran et publikum, men al min frygt er for længst forduftet, og jeg føler mig i meget trygge hænder.
Vi ser dig ofte i sjove film og serier. Hvad betyder humor for dig?
– I mine øjne hænger humor tæt sammen med mange andre aspekter af livet. Det er vigtigt, at vi kan grine sammen. Måske især når verden ser ud, som den gør. Jeg er så heldig at have et nuanceret arbejdsliv, hvor især mange af de forestillinger, jeg medvirker i på teatret, går i helt andre retninger end den humoristiske. Og jeg vil i øvrigt vove den påstand, at humor er en alvorlig størrelse. Når vi griner ad noget, er det ofte i kraft af, at det rammer en sandhed fra en anderledes vinkel og punkterer det tunge eller højtidelige i situationen. Humor kan også fungere som et redskab til at få talt om, hvad det vil sige at være menneske.
Hvad er det bedste grin, du selv har fået via scenekunsten?
– Jeg har beskæftiget mig meget med revy i forbindelse med, at jeg selv er kommet med i en. Og et evigt sjovt nummer, som jeg vil kunne se igen og igen, er Ulf Pilgaards monolog fra Cirkusrevyen i 2009, hvor han kommer på scenen som politidirektør Hanne Bech Hansen og taler fuldstændig sort. I bund og grund ser jeg Cirkusrevyen som en vigtig institution i vores kulturliv. Her kan man sætte sig ned side om side med en masse mennesker, som har vidt forskellige liv, og som man ikke nødvendigvis deler synspunkter med, og stadig opleve, at man kan grine ad de samme ting. Morskaben går på tværs af alle forskelle og samler os som befolkning.
Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?
– Bogen ”Den kærlighed, du har til mig” af skuespilleren Jens Albinus var et rent eventyr for min hjerne og min kreative side. Albinus er en klog mand, der forstår at sætte ord på både tingenes tilstand i dansk teater og det at være menneske og skuespiller i vores tid. Derudover er han befriende ærlig omkring egne fejl og kaster hellere sig selv end andre under bussen. Endelig er det spændende at høre en ældre kollega udtale sig om min generation.
Hvad har været din karrieres foreløbige højdepunkt?
– Under coronaen i 2020-21 lavede jeg og min gode veninde Emma Sehested Høeg tv-serien ”Skyld”. Den åbnede mine øjne for de muligheder, man som skuespiller har for selv at skrive manuskripter og sætte ting i søen. Men jeg var også glad for sidste års store ensembleforestilling ”Arven” på Det Kongelige Teater. Og jeg håber og føler, at årets Cirkusrevy godt kan blive et nyt højdepunkt.