Matildes hjerte banker for udsatte familier

Tirsdag, 12. august 2014
af Katrine Sivkær Pettersen, foto: Torkel Dyrting
Efter en barndom med mobning er det eneste, Matilde ønsker, at hjælpe andre udsatte børn. Det gør hun i Foreningen for udsatte i Danmark. Janni, som er frivillig i foreningen, synes derfor, at Matilde fortjener Familie Journals guldhjerte.

Matilde Doran og Janni Gravesen har kun mødt hinanden tre gange. Alligevel var Janni ikke i tvivl, da hun læste om Familie Journals guldhjerte. Det havde Matilde fortjent.

For selv om de to kvinder fra Køge hverken er gamle barndomsveninder eller tidligere har delt livets op- og nedture, deler de i dag ønsket om at hjælpe andre - og så tror de begge på ordsproget om, at det, du ikke dør af, gør dig stærkere.

Læs her om Familie Journals guldhjerte

Janni, 29, og Matilde, 34, mødte hinanden første gang sidste år. Da meldte Janni sig som frivillig i den forening, Matilde er formand for, og som hjælper udsatte i Danmark.

- Hun gør så meget for at få det til at fungere. Hun kæmper for at gøre foreningen synlig, og vi frivillige kan mærke hendes engagement og hendes brændende ønske om at hjælpe andre, fortæller Janni.

Bondegårdsferie
Selv mener Matilde, at det er hendes medlemmer, der gør forskellen.

- Det er jo ikke mig, men alle mine medlemmer, der gør, at vi kan blive ved med at hjælpe.
Da Matilde, som er uddannet kontorassistent, for to et halvt år siden holdt et loppemarked for at samle penge ind til velgørenhed, havde hun aldrig troet, at det skulle føre til en forening, der i dag har over 100 frivillige og hver jul sender julekurve og -gaver til over 600 børn og om sommeren holder familie-camps og bondegårdsferier.

Det er ikke noget tilfælde, at Matildes forening har særligt fokus på børn. Matilde ved nemlig, hvad det vil sige at være et udsat barn.

Fornyet selvtillid
- Selv om jeg hverken havde problemer derhjemme eller med det faglige i skolen, da jeg var barn, blev jeg mobbet meget i frikvartererne, og jeg kender derfor alt til en svær barndom, fortæller Matilde og fortsætter:

- Når du oplever modgang, henter du enten en enorm styrke frem eller går fuldstændig ned. Det har givet mig styrke. I 2012 stoppede jeg op og tænkte: Hvad kan jeg selv gøre for de mennesker, der slider med det ene eller det andet? Derfor holdt jeg loppemarkedet.

- At blive nomineret har helt personligt givet mig meget mere selvtillid. Men foreningen er jo mit hjertebarn, og hvis den blot kan være med til at hjælpe endnu flere udsatte børn og voksne, vil jeg være taknemmelig.

Læs om Hanne, der også er nomineret til guldhjertet


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.