Mit livs julegave

Lørdag, 20. december 2008
af Redaktionen
Camilla glemmer aldrig julen i fjor. Hun var nemlig travlt optaget på Hillerød Sygehus fødestue, for hendes datter meldte sin ankomst netop juleaftensdag.
Foto: Karl Ravn
Foto: Karl Ravn

Camilla hedder El-Hadat til efternavn, fordi hendes far er fra Egypten, men moderen er dansk, og familien fejrer jul som alle andre, forsikrer hun. - Bare ikke i dag, bemærker Camillas mand tørt.
Tømrer Michael Nielsen sidder ved sin kones seng, omtrent skjult bag hendes store mave.


Alt som det skal være
Det er juleaftens formiddag 2007 og kedeligt tåget udenfor. Ud for stue 21 på Hillerød Sygehus lyser en rød lampe rødt. Camillas veer har taget så meget til i styrke, at man kan høre hende give sig gennem den tykke, lukkede dør. Camilla er blevet skannet flere gange undervejs i graviditeten, og hun ved, at hun får en datter. Jordemoder, Laura Kolding, har kun været uddannet i et års tid, og det er hendes første julevagt. Alligevel har hun allerede været med til over 70 fødsler og forsikrer, at alt er, som det skal være. Og så er hun der pludselig, den lille Caroline: 3.530 gram og 51 cm lang.

Nye traditioner juleaftensdag
Camilla havde efter planen termin tre dage tidligere, men Caroline fik altså fødselsdag selveste juleaften. Hendes far er åbenbart ikke tømrer for ingenting, driller fotografen godmodigt. Mens de nybagte forældre smiler over bibelsymbolikken, blinker Famile Journals skrivende medarbejder tårer væk af rørelse. Den lillebitte pige ligger nu lunt og godt på sin mors bryst uden at ane, at hun netop har vendt op og ned på alle Camillas og Michaels juletraditioner. Fra nu af skal der flag på morgenbordet juleaftensdag, og familien skal inviteres til morgenkaffe og wienerbrød.

Juleaften som sædvanlig
Jeg gider ikke ligge herinde juleaften, konstaterer Camilla, da hun er kommet lidt til kræfter. Selvfølgelig skal hele familien være samlet på en aften som i aften. Og sådan bliver det. Da Famile Journalen forleden genså familien El-Hadat-Nielsen hjemme et års tid senere, fortalte Camilla, hvordan sidste års uforglemmelige jul var endt: Aftenen gik mærkværdigvis, som de fleste andre juleaftener. Camilla kunne sammen med nyfødte Caroline imponere hele familien ved sådan at kunne deltage i juleaften oven på en anstrengende fødselsdag. Camilla endda med sit livs julegave i sin favn.

Af Anne Kjøge

Læs også: Jeg har været ufattelig heldig