Musik, der ryster dig igennem

Mandag, 11. oktober 2010
af Redaktion
100 % Elvis” er fællestitlen på i alt otte samlinger af udødelige ørehængere, og i de kommende uger kan du hver uge købe en ny samling sammen med Familie Journal

Af Johan Isbrand

I denne uge kan du købe den første cd i serien "100 % Elvis" med Familie Journal. Elvis Presley selv var til al slags musik, men han har ikke for ingenting fået tilnavnet, kongen af rock.
Og renlivet rock er præcis, hvad vi lægger ud med.

To slags fans
Der findes to slags Elvis-fans. Ligesom alle andre store kunstnere har "Kongen" jo en stor gruppe af passionerede tilhængere, som er musiknørder og samlere, og som skal have alle sange i samtlige, eksisterende udgaver og i historisk rækkefølge.
Og så er der alle os andre. For hvem holder ikke af Elvis? Her gælder det dog generelt, at begejstringen dyrkes på et lidt mere afslappet niveau: Man vil gerne have en stribe Elvis-cd'er stående i reolen. Man vil gerne høre hans musik tit og ofte. Og hvis den tilmed er opdelt i temaer, så man kan kan sætte netop den cd på, der passer til øjeblikkets stemning og humør, kan det ikke blive meget bedre.
Det er netop filosofien bag cd-serien "100 % Elvis", som du fra og med denne uge kan købe sammen med din Familie Journal.

Lille Elvis mellem sine forældre. Penge var der
kun få af, familien flyttede ofte, og far Vernon
skiftede tit job

Bidt af musik
Elvis Aaron Presley blev født den 8. januar 1935 i East Tupelo, Mississippi. Hans tvilling, Jessie Garon Presley, døde ved fødslen. Af sin mor, Gladys, fik Elvis gennen sin barndom at vide, at når en tvilling dør, overtager det overlevende barn begges styrke. (Prøv vores tvillinge-quiz her)
Han var en genert knægt, men noget atypisk for sin tid var han meget optaget af sin påklædning og holdt af at klæde sig anderledes. Og så var han bidt af musik.
Fra og med syvende klasse havde han sin guitar med i skole hver dag. Ikke alle var lige begejstrede for hans hillbilly- eller countrymusik. Men da han i 1948 flyttede med sine forældre til Memphis, Tennessee, gav han en lille afskedskoncert for sine klassekammerater.
En af dem betroede ham, at han var sikker på, han nok skulle blive berømt. Hvortil Elvis smilende svarede, at det håbede han også!

DET FÅR DU


Elvis var rockens konge, og de 20 sange på denne første cd i samlingen emmer af alt det, der begejstrede ungdommmen, bekymrede deres forældre og gjorde Elvis til superstjerne.
Med denne første cd følger i øvrigt en gratis samlekassette, der kan rumme hele serien.

Sangene er:
1. Don't Be Cruel
2. Hound Dog
3. Blue Suede Shoes
4. Tutti Frutti
5. Heartbreak Hotel
6. Jailhouse Rock
7. I Got Stung
8. A Big Hunk O' Love
9. Wear My Ring
Around Your Neck
10. Hard Headed Woman
11. King Creole
12. I Need Your Love
Tonight
13. Too Much
14. All Shook Up
15. Long Tall Sally
16. Rip It Up
17. Got A Lot O' Livin'
To Do
18. Party
19. Mean Woman Blues
20. Dixieland Rock

Øjeblikke med kongen
Fra mandag 11. oktober har Familie Journal alle tiders tilbud til læserne: Sammen med bladet vil man til fordelagtig pris kunne købe en sand perlerække af cd'er med de største musikalske øjeblikke, "Kongen" har givet os.
Blad + cd koster 70,50 kr.

Hvor meget ved du om Elvis? Tag vores Elvis-test her...

Otte sider af Elvis
Hvis Elvis Presley stadig havde levet, ville han i år være blevet 75 år. Familie Journal og Sony Music hylder i den forbindelse "Kongen" med en serie cd'er under den fælles titel "100 % Elvis".
De i alt otte opsamlinger med hver sit tema viser, at han ikke bare var rockens nummer et, men mestrede det meste. Overskrifterne er henholdsvis Rock, R&B, Movies, Inspirational, Country, Love, Live og Christmas.
Prisen pr. cd er 42 kr., når den købes sammen med bladet, og den samlede pris for blad og cd er således 70,50 kr.

Få lidt Elvis-lyd her
Vind Viva Elvis her