Nattesøvn med hajer

Mandag, 20. juli 2009
af Redaktion
Klamme blæksprutter, forelskede sæler, uhyggelige hajer og så en flok klatøjede børn i pyjamas. På Kattegatcentret i Grenaa kan hele familien få en natlig oplevelse ud over det sædvanlige.
Foto: Flemming Nielsen
Foto: Flemming Nielsen

Godnatkys fra en sæl
Inde i laboratoriet skal vi snart dissikere døde blæksprutter, som er glimrende hajføde, når de er skåret i bidder
- Vi starter med at klippe armene af, siger Christian og møder Sarahs forfærdede blik.
Senere går vi ud og siger godnat til sælerne. Christian får et sælsomt godnatkys på panden, inden vi atter går ind for at fodre de store hajer med blækspruttekødet. Sandtigerhajen er den mest frygtindgydende krabat på to en halv meter, men heller ingen af de øvrige hajer ligner badedyr. Da middagen er serveret i cafeteriaet, tumler de alle ud i hele centret, mens forældrene nyder kaffen..

Den farlige sandtigerhaj
- Man siger om sandtigerhajen, at man kun kan fodre den med hænderne to gange, siger Christian Westergaard gravalvorligt. - Først en gang med venstre hånd. Og så en gang med højre! Børnene griner, men får syn for sagen, da havets store mester i et splitsekund bryder gennem vandoverfladen og snupper sin godbid. Ikke fra Christians hånd, men fra en line. Og så er det tid til at få nattøj på og børste tænder. Kusinerne Sarah og Emilie fra Sjælland opgiver at sove i hajtunnelen, hvor de store hajer svømmer hele vejen rundt om dem. Ikke fordi de to små havhekse lader sig skræmme, men fordi der simpelthen er for varmt i røret med 25 grader varmt vand omkring det.

Af Anne Kjøge

Kattegatcentret

Kattegatcentret arrangerer "Zzzzov med hajer" for familier henover hele sommeren. Arrangementet begynder sidst på eftermiddagen og slutter næste morgen klokken 6.30 og koster 395 kroner pr. person. Billetbestilling og program via kattegatcentret.dk eller hverdage på tlf. 87 58 05 15.


Nattesøvn med hajer

Læs også:
Huset fyldt med søde dalmatinerhvalpe