Olsen Banden deruda'

Søndag, 22. juli 2012
af Johan Isbrand
Egon har problemer med hukommelsen, og vennerne frygter, at han er ved at blive ”senilkonfus”. Men han har stadig taget på det, som han demonstrer i Olsen Banden deruda'

Verden er unægteligt blevet en anden, siden Egon Olsen indledte sin kriminelle karriere: I "Olsen Banden deruda'", kommer det Egon for øre, at den lyssky forretningsmand, Hallandsen, og den korrupte politiker, Holm-Hansen, planlægger at købe 30.000 tons smør fra EF's overskudslagre for sorte, amerikanske dollars og sælge det til Rusland for den dobbelte pris.

SÅDAN FÅR DU FILMEN

Fra mandag den 23. juli til og med søndag den 29. juli kan du tilkøbe "Olsen Banden deruda'" med Familie Journal.
Dvd'erne koster 43 kr. stykket, når de købes sammen med bladet. Den samlede pris for blad og dvd er dermed 72,95 kr

Glemsomhed
Pengene skal dog først vaskes hvide i Verdensbankens topsikrede, danske afdeling. Hvis da ikke Egon og hans bande når at få fingre i dem først!
Desværre for den geniale bandeleder er der imidlertid også andre ting, der ikke helt er som i gamle dage: Han er begyndt at vise tegn på glemsomhed, og Benny og Kjeld har ikke længere samme stensikre tiltro til hans skarpe hjerne. Derfor har de indlemmet Yvonnes nevø, Georg i banden. Han er ung og har forstand på computere og alskens moderne isenkram. Hans respekt for "gammelfar" Egon kan dog ligge på et meget lille sted.

Biljagt
Filmen vil af fans huskes som den, hvor Egon, Benny og Kjeld lader sig låse inde i Verdensbanken forklædt som rullende containere. Den, hvor Kjeld er blevet pålagt en betragtelig del af de huslige pligter i hjemmet i Valby.
Og ikke mindst den, hvor Yvonne forsøger at tage kørekort. En kendsgerning, der får stor betydning for den hektiske biljagt i filmens finale, hvor hendes kørelærer, Larsen, slipper alle tøjler og giver sin indre fartdjævel frit løb. Der mangler kort sagt hverken grin eller action i dette seriens niende udspil.