På franske frierfødder

Fredag, 12. september 2008
af Redaktion
Lykken blev fuldendt, da Per friede til Birgitte på Pont des Arts i Paris. Frieriet udløste spontane klapsalver og endte med et romantisk bryllup i Roskilde Domkirke.
Foto: Birger Vogelius
Foto: Birger Vogelius

- Vi kunne snakke sammen om alt. Der var ikke noget behov for at lægge en facade eller bevise, man kunne noget, fortæller Per Kreiberg om sin første date med Birgitte. Og Birgitte supplerer:
- Det hele var så nyt og spændende, og alting gik så stærkt.

Nærmest lykkelig
Lykken var næsten komplet, da parret flyttede til et hus i Gundsømagle nær Roskilde, sammen med deres datter Cecilie. Birgitte havde imidlertid en gammel drøm om et bryllup med det hele. Når emnet var oppe at vende, slog Per det dog gerne hen med en joke om, at gift var noget, man købte på apoteket. I 2006 begyndte han imidlertid i al hemmelighed at pusle med en plan. Det tog et helt år at få alle detaljer på plads, så planen kunne afvikles på den fastsatte dato, den 19. maj 2007.

En hemmelig agenda
I mellemtiden var Birgitte blevet gravid for anden gang. Det forhindrede dog ikke parret i at invitere til housewarming. Hvad hverken gæsterne eller værtinden vidste, var dog, at Per havde en helt anden dagsorden.
-Jeg havde fortalt Birgitte, at jeg havde fået en kørselsopgave, der var så godt betalt, at jeg ikke kunne sige nej, fortæller Per.
- Klokken 11 begyndte de første gæster at dukke op. Men på det tidspunkt sad jeg på en cafe i Paris og nød en frokost, siger Per, som dog, med hjælp fra naboen, sørgede for at gæsterne hjemme blev serviceret.

Fransk frieri
En sort limousine dukkede op foran huset, og en chauffør iført hvide handsker og kasket inviterede den højgravide Birgitte ind i bilen, hvor musikken fra den romantiske film "Bodyguard" klingede lystigt.
- Nu var det gået op for mig, at Per havde gang i noget, fortæller Birgitte, som dog ikke gættede, at det var et frieri, der var i vente. Næste gang Birgitte så sin Per var på den parisiske bro Pont des Arts, hvor han faldt på knæ for hende og holdt en tale, der udløste klapsalver fra folk omkring. Birgitte leverede prikken over i'et, da hun svarede på fransk med et klokkeklart "Oui!" Parret blev gift i Roskilde Domkirke den 28. juni 2008.

Af Johan Isbrand