Romantisk bryllup på Ærø

Mandag, 18. maj 2009
af Lisbeth Kristine Cedray
Ærøboen Louise elsker at arrangere romantiske bryllupper, og hele verden valfarter rent faktisk til Ærø, for at sige ja til hinanden
Foto: Alex Tran
Foto: Alex Tran

Giovanni Alcocer Cordero og Claudia Dost er lige blevet gift som par nummer to denne solrige dag i eventyrbyen Ærøskøbing på Ærø. Han er fra Ecuador, og hun er fra det tidligere DDR, og nu er de hr. og fru Cordero og skal bo i Ecuador.

Drømmebryllup i historiske omgivelser
Louise, der sørger for, at de får et romantisk bryllup. Selv har Louise været gift i 11 år med sin John, der er englænder, og selvfølgelig blev de også gift i en lille, romantisk by. Dog ikke på Ærø, men i Italien i den lille by Vicenza.
Giftelystne mennesker fra hele verden valfarter til Ærø for at få del i Louises romantik. Fordi man her, hurtigt og uden bureakratiske problemer, kan man blive gift med den, man elsker
- Jeg har f.eks. en del amerikanske soldater, der vil giftes med deres udkårne, inden de drager i krig. De får virkelig et drømmebryllup i de her gamle historiske omgivelser, siger hun glad og stolt.

En gang ærøbo altid ærøbo
Louise startede sit firma Danish Island Weddings og fik en stormende modtagelse. Når Louise er på rådhuset, tager ægtefællen John telefonen og får brugt sit engelske igen, når han taler med hele verdens giftelystne. Faktisk var det John, der forelskede sig i Ærø, da hun første gang tog ham med hjem for at besøge den ærøske familie.
- Det var ham, der slog i bordet og sagde, at her skulle vi bo. Det tog jo ikke mange sekunder, før jeg sagde "ja, selvfølgelig". For en gang Ærøbo, altid Ærøbo, fortæller Louise.

En international kærlighedsø
- Jeg har verdens bedste job. Jeg møder kun lykkelige mennesker og kan medvirke til at gøre dem endnu mere lykkelige. Det smitter da selvfølgelig, og mit arbejdsliv er som en drøm. Louise er lige blevet kåret som Årets Iværksætter på Ærø, og hele øen kan ikke undgå at følge med i bryllupperne, når den lyserøde bil og de lykkelige par suser øen rundt.
- Flere kommer tilbage, og det bedste ville jo være, hvis de ligefrem bosatte sig her. Så jeg tør godt at kalde Ærø for en international kærlighedsø, ler Louise, inden hun suser, så hurtigt en lyserød Trabant nu tillader det, hjem til sin have for at kreere endnu en hjemmelavet brudebuket, for næste par har allerede meldt sin ankomst

Af Lisbeth Kristine Cedray

Læs mere om Louises romantiske bryllupper

Læs også:
Lovecamp for landmænd