Strik et hjerte og red en orangutang

Fredag, 14. oktober 2016
af Maja Kristine Lorentzen. Foto: Red Orangutangen
Ved at strikke et julehjerte, kan du være med til at redde forældreløse orangutang-unger. Julehjerterne vil blive solgt for 50 kr., og pengene går til arbejdet med at redde de sidste orangutang-unger.
orangutang

Rydning af orangutangernes levested, den tropiske regnskov, truer den vilde orangutangs overlevelse. Når skoven forsvinder, mister orangutangen sin fødekilde og tilflugtssted og tvinges tæt på mennesker - et møde, der ofte er skæbnesvangert for orangutangerne.

Red Orangutangen er en dansk organisation, der arbejder for bevarelsen af den kritisk truede orangutang og dens hjem i Borneos regnskov.

Op mod julen 2016 indsamler Red Orangutangen strikkede og hæklede julehjerter, der skal samle penge ind til at redde orangutangerne.

Red en orangutang ved at sende et hjerte

Familie Journal vil gerne opfordre vores læsere til at strikke eller hækle et hjerte, som kan sælges for at samle penge ind til orangutangerne.

Hjerterne bliver solgt for 50 kr. i Red Orangutangens webshop, og pengene går til arbejdet med at redde de sidste orangutanger.

Blandt de indsendte hjerter trækker Red Orangutangen lod om 10 eksemplarer af bogen "Kvinden med aberne" - historien om, hvordan danske Lone Dröscher-Nielsen lagde livet i Danmark på hylden for at forfølge sin drøm om at redde Borneos orangutanger.

Læs også om Dorthe, der laver orangutang-dukker og donerer 500 kr. pr. solgt dukke til Lone Drösher-Nielsens arbejde med orangotanger

Siden 2003 har Red Orangugangen med hjælp fra danskerne støttet verdens største orangutangcenter, der er siftet af Lone Dröscher-Nielsen.

Herfra reddes, rehabiliteres og genudsættes orangutanger, der er kommet i klemme i mødet med mennesker. Mange kommer ind som helt små unger, og på centeret lægerer de alt det, deres mor ville have lært dem i naturen, inden de genudsættes i regnskoven.

Hvordan gør man?

Red Orangutangen samler hjerter ind frem til den 1. december 2016. Hjerterne sendes til:

Red Orangutangen
Amagertorv 13, 3. sal
1160 København K

Husk at vedlægge navn og adresse for at deltage i konkurrencen.

Hjerterne sælges på Red Orangutangens webshop fra den 15. november til 50 kr. stykket. Du kan besøge deres hjemmeside på www.redorangutangen.dk

Den 10. december udtrækkes vinderne af bogen "Kvinden med aber".