Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
Camilla kommer fra en familie, hvor moderen fik diagnosen psykisk syg og som den ældste i børneflokken, overtog Camilla ansvaret og hjalp ofte moderen, når hun trængte. Den omsorgssvigtede pige blev hurtigt voksen og fik selv psykiske problemer:
- Psykiateren vurderede, at jeg havde borderlignende symptomer og en tendens til depression. Jeg fik medicin, faktisk temmelig meget, fortæller Camilla, som bare drømmer om et lykkeligt liv med familie og kærlighed.
"Frivilligt" anbragt
Camilla blev sat på pension som 19-årig og begyndte samtidig at gå til psykolog. Kort tid efter droppede hun medicinen og fik det markant bedre. Hun blev endda gravid, og selvom forholdet til barnets far gik i stykker, glædede hun sig til at blive mor. Undervejs i graviditeten fandt hun en ny stabil kæreste, men myndighederne var alligevel bekymret for, om Camilla kunnne klare moderollen.
- Sagsbehandleren foreslog, at jeg fik et ophold på Familieinstitutionen Sommerdalen. Og sådan blev det, for hvis Camilla ikke accepterede, ville hendes barn i stedet blive anbragt i en plejefamilie.
Har anket afgørelse
- Jeg fik en kontaktperson, jeg ikke var tryg ved, fortæller Camilla, som kun var på institutionen i seks uger, før det blev besluttet, at hendes lille Emmelie skulle anbringes i en plejefamilie.
- Jeg måtte gå med til en frivillig anbringelse, ellers ville det blive til en tvangsanbringelse, og så måtte jeg ikke have kontakt med hende mere, siger Camilla.
En læge på Nykøbing Falster Sygehus mener, at Emmelie lider af "følelsesmæssigt omsorgssvigt", ligesom sin mor. Men Camilla vil bryde den onde cirkel og lader sig ikke slå ud:
- Jeg har anket afgørelsen, for Emmelie fortjener en chance. Den chance, jeg aldrig fik, siger Camilla.
Af Greta Johannsen