Venskab kender ingen alder

Mandag, 27. april 2009
af Greta Johannsen, Foto: Birger Vogelius
Linda var spændende: Hun havde en sød hund – og masser af tid. Derfor besluttede 5-årige Svend sig for, at Linda skulle være hans bedste ven. Og planen lykkedes
Foto: Birger Vogelius
Foto: Birger Vogelius

Svend er fem og kan rigtig godt lide Linda, fordi hun er sjov, og ikke mindst fordi hun har gårdhunden Sigurd. Svends mor Helle er også rigtig glad for Linda, som passer Svend hver tirsdag aften, så Helle, der er alene med sin dreng, kan synge i Politiets damekor.

Ugens lyspunkt
Både for Svend og Linda er tirsdag ugens lyspunkt, men der er helt faste regler for, hvordan venskabet foregår:
- Først skal vi vinke til mor. Så skal Svend fodre Sigurd. Derefter skal han have hjemmelavet mysli, og så skal der børstes tænder på en ganske bestemt måde, og så skal vi hygge sammen. fortæller 60-årige Linda, som er gået på pension efter at have været stewardesse i mange år. Men det betyder ikke, at hun keder sig:
- Jeg arbejder frivilligt for Flygtningehjælpen og giver lektiehjælp til indvandrerbørn og snakker med deres familier. Derudover besøger jeg min svigermor på 96 på plejehjemmet, og så er jeg selv bedstemor. Om sommeren bruger jeg især meget tid i haven sammen med Sigurd, ligesom vi også går tur hver dag, fortæller den aktive kvinde.

Fornuftigt naboskab
- I virkeligheden laver vi ikke de store ting sammen. Men vi har det hyggeligt. Når Svend har lyst, er han med til at vande blomster, trække ukrudt op eller samle snegle. Og så snakker han rigtig meget, men der er også mange ting, man gerne vil have rede på, når man er fem et halvt år. Linda og Helle er naboer, ja, men efterhånden er de også meget mere end det. De er blevet rigtig gode venner, og det er bestemt også noget, Svend har en del af æren for. På den måde er Svend blevet en dreng med en stor familie. Han er tit på besøg på plejehjemmet hos Lindas svigermor, som nu har fået æren af også at kunne kalde sig Svends oldemor, og når Linda og Niels får besøg af børnebørn, låner de også lige Svend, så de kan lege sammen. Alt i alt et rigtig fornuftigt naboskab og venskab.
- Jeg er utrolig taknemlig for al den hjælp, Linda giver mig. Linda er et dejligt menneske med et ualmindeligt stort hjerte, og det er jeg rigtig taknemlig for, siger mor Helle.

Af Greta Johannsen

Læs også:
Mine døtre går forud for alt