Vi skændes om at se fjernsyn

Fredag, 6. marts 2015
af Puk Elgård, illustration: Jane Bagge
En læser har skrevet om et problem, der kan virke lille, men som snildt kan vokse sig stort...

Læserbrev til Puk

Hej Puk. Jeg har et problem, der kan virke lille, men det er ved at vokse sig rigtig stort hjemme hos os, nemlig dette: Hvem bestemmer, hvad vi skal se i fjernsynet?

Min mand og jeg bor i en toværelses lejlighed i København. Vi er begge sidst i 40'erne, og vores søn er flyttet på kollegium, så der er kun os og hunden.

Vi har begge job, og når vi kommer hjem og har spist, er det rart at kunne sætte sig ind og flade ud foran fjernsynet. Men vi er i stigende grad uenige om, hvad vi skal se, og det er begyndt at medføre surhed
og ligefrem skænderier. Min mand kan godt lide at se fodbold, dog uden at være fanatisk, mens jeg mere er til antik- og boligprogrammer og den slags. Det keder ham usigeligt. Vi kan tage over 40 kanaler.

Vi har prøvet med en ordning, hvor vi skiftedes til at være "tv-diktator" en uge ad gangen, men det fungerede ikke særlig godt. Jeg må indrømme, at jeg nok selv var den værste til at sidde og surmule i sofahjørnet, når han så en actionfilm.

Vi er begge imod at have to fjernsyn. For hvorfor være gift, hvis man er på job hele dagen og så sidder i
hver sit rum og ser fjernsyn om aftenen? Har du et godt råd?
PG

Kære PG. Som en del af tv-branchen må jeg jo sige, at jeg er glad for, at du og din mand finder det underholdende at se fjernsyn. Det er til gengæld ikke så godt, at kikkeriet også giver anledning til skænderi.

Jeg synes, I skal sætte jer med ugens tv-program og finde hver sin farvede overstregningstusch. Så streger I ind og planlægger. I vælger hver især jeres favoritudsendelser hen over den kommende uge, og så kender I tv-aftenernes forløb på forhånd.

På den måde behøver I ikke diskutere og komme i dårlig stemning hver eneste aften. Hvis din mand vil se et program, der ikke interesserer dig, så lav noget andet.

Må jeg anbefale lydbøger? Dem har jeg selv rigtig meget glæde af. Eller dyrk noget motion. Skab et lille frirum, hvor aftenen er helt jeres egen. I weekenden kan I for eksempel vælge en film, som I begge kan
nyde. Man behøver jo ikke sidde lårene af hinanden, bare fordi man er et par.

Der er også den mulighed, at I slukker for kassen og laver noget sammen i stedet for. Melder jer til dans, madlavning, eller hvad ved jeg. Det kan måske virke uoverskueligt at komme i gang, men jeg er ret sikker på, at det på sigt vil styrke et forhold meget mere end at sidde med hovedet i kassen.

Og den opfordring står jeg ved, selv om jeg jo er storleverandør til diverse udsendelser gennem tiden. Håber, I løser det. Det giver ingen mening at sidde og være sure.
Bedste hilsner fra Puk


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.