Vi vil åbne vores hjem juleaften

Mandag, 2. december 2013
af Johan Isbrand / Foto: Morten Mejnecke og privat
Mie og Helmuth, der fandt sammen i et mørkelagt tv-studie i Kanal 5’s datingshow og siden blev gift, er fortsat lykkelige sammen. Og i år, hvor de er uden børn juleaften, har de besluttet at invitere nogle enlige og udsatte medmennesker og dermed give dem en god jul.

Drømmen om at møde sit livs udkårne lever i bedste velgående. Og det er formentlig en af grundene til, at datingshows er populært tv. Men noget tyder på, at det, som det hele handler om - kærligheden - har trange kår, når tv-kameraerne snurrer, og kontakten mellem parterne bliver formidlet i en underholdende ramme med hele nationen som publikum.

Langtidsholdbart kærestepar

I år har vi både kunnet se "Det store datingshow" på Kanal 5 og "Hele pakken" på TV2 uden, at der så vidt vides er kommet varige parforhold ud af løjerne. "Dagens mand" på TV2 blev lanceret helt tilbage i efteråret 2008 og har siden kørt i et utal af udgaver og med forskellige temaer, men kurmagerierne har til dato kun afstedkommet et enkelt langtidsholdbart kærestepar.

Så meget desto mere grund er der til at mindes og glæde sig over historien om Helmuth Rame, 42, og Mie Louise Esberg Rame, 41. Som det fælles efternavn antyder, er de gift. Og ikke nok med, at de mødtes i et datingshow. Det var også et meget særpræget ét af slagsen, nemlig Kanal 5's "Dating in the Dark", hvor mødet mellem deltagerne foregik i bælgmørke. Kun tv-seerne kunne takket være de infrarøde kameraer se, hvad der foregik. Disse mildt sagt særprægede betingelser førte ikke desto mindre til forlovelse og bryllup. Og Mie og Helmuth og deres sammenbragte børneflok - Helmuths papsøn Jakob, 27, hans biologiske børn

Emma på 18 og tvillingerne Johan og Victor på 15 og Mies to børn Emilie og Per på henholdsvis 19 og 9 år -er blevet en stor, broget, moderne familie.

SE OGSÅ: Opskrift på julesandwich

Lidt for kæk

Helmuths og Mies kærlighedshistorie har været beskrevet i artikler i både Familie Journal og Ude og Hjemme, og en del af bladenes læsere husker den givetvis, man lad os lige for en ordens skyld genopfriske den:

Deres første møde fandt helt nøjagtigt sted den 24. oktober 2010 under optagelserne til førnævnte program. Og mens kameraerne rullede i mørket, stod det hurtigt klart for Mie, at Helmuth var en mand, der ville kunne give hende modspil. Og at de oven i købet havde noget at tale med hinanden om.

- Men jeg nåede også at tænke, at han måske var en tand for kæk og smart. Det værste var dog, at han var politimand. I min omgangskreds har jeg nemlig i mange år haft personer med et anstrengt forhold til politiet, siger Mie, som selv er teamleder i kundecenteret i energiselskabet SEAS-NVE og ved siden af underviser i dans.

Helmuth fornemmede til gengæld hurtigt, at Mie meget vel kunne være en kvinde for ham:

­- Især, da hun sagde, at det vigtigste i et parforhold efter hendes mening var rummelighed. Det siger meget om hende som person, filosoferer han.

Romantisk frieri

Da lyset i tv-studiet blev tændt, adskilte virkeligheden sig en del fra de billeder, parterne hver især havde dannet i deres hoveder.

- Desuden gør et skarpt, pludseligt projektørlys ikke noget godt for nogen. Man står jo og misser med øjnene og prøver at vænne sig til lyset, fastslår Mie.

Ikke desto mindre var en gnist blevet tændt i mørket, og da de havde forladt tv-studiet, kunne det ikke gå stærkt nok med at mødes igen. Faktisk besøgte Helmuth allerede Mie dagen efter.

Det var også Helmuth, der friede på en overraskelsestur til Paris, som han havde planlagt for sin udkårne. Og han havde gjort et grundigt forarbejde. Bl.a. havde han i forvejen undersøgt, hvornår lysshowet på Eiffeltårnet blev tændt. Efter en romantisk middag gik det således med hastige skridt fra restauranten, hvor dronning Margrethe og prins Henrik angiveligt i sin tid har flettet fingre, til pladsen foran byens vartegn.

- Vi nåede det nøjagtig på sekundet. Mie havde så travlt med at nyde lyshavet, at der gik lang tid, før hun opdagede, at jeg havde lagt mig på knæ foran hende, griner Helmuth med et kærligt blik i retning af hustruen.

Vil hjælpe i julen

Ægteskabet var i sin begyndelse præget af lange perioders adskillelse, da Helmuth var i Afghanistan for at undervise politifolk. Men de kom igennem det. Ikke mindst takket være den moderne teknologis velsignelser i form af Skype.

- Vores børn er meget glade for hinanden, og heller ikke i forhold til vores respektive ekspartnere er der problemer. Det lyder måske lidt for sukkersødt i andres ører, men det er faktisk som et helt eventyr. Tænk, at man kan være så pokkers heldig, siger Mie.

Parret bor i en lejlighed i Kalundborg og har tre af børnene - Emilie, Johan og Per - boende til hverdag.

SE OGSÅ: Opskrift på julesnegl

- I år er vi dog helt uden børn juleaften. Så vi har tænkt os at prøve noget nyt og åbne vores hjem for nogle enlige, ensomme eller udsatte mennesker, der af økonomiske grunde eller andre uheldige omstændigheder kan se frem til nogle triste juledage eller slet ingen jul overhovedet. Det kunne være nogle af de enlige med børn, der har svært ved at få råd til noget så basalt som julemiddagen. Julen er hjerternes fest, så den gruppe mennesker vil vi gerne gøre noget for. Og vi regner da også med, at det bliver både hyggeligt og spændende for os selv, siger Mie Louise Esberg Rame.