Camilla Miehe-Renard kunne være blevet arkæolog

Mandag, 11. april 2016
af Johan Isbrand, Foto: Søren Lamberth
For første gang i mange år optræder tv-producent Camilla Miehe-Renard som vært. Nemlig fra på søndag sammen med Jarl Friis-Mikkelsen i TV 2 Charlies underholdningsshow "Dobbeltgænger". Vi mødte hende til en lille snak.
Camilla Miehe-Renard arbejder mest som tv-producent, men er efter flere år nu tilbage som vært i selskab med Jarl Friis-Mikkelsen i underholdningsprogrammet "Dobbeltgænger" på TV 2 Charlie.

Hvad er du optaget af lige nu?

– På Monday Production, hvor jeg arbejder, har vi taget hul på foråret, som altid er en travl tid i tv-verdenen. Den kommende sæsons programmer skal planlægges. Og ”Revygalla”, som vi laver for TV 2 Charlie, er en af de ting, der kommer til at tage meget af min tid. Det er en kæmpe begivenhed at stable på benene. Hvad er det bedste ved dit job? – Mine gode kolleger. Jeg fungerer bedst i en flok. Hjemme er huset også altid fyldt med mennesker. ”Hovedbanegården” kalder vennerne vores hjem, fordi folk kommer og går i en lind strøm. Ofte har vi endda folk boende, mens de får lavet badeværelse eller lignende. Men de er ikke gæster, og jeg servicerer dem ikke. Er de sultne, tager de noget mad. Og er de trætte, kan de smide sig i en sofa. Det inspirerer og motiverer mig at være omgivet af min egen lille flok.

Og det værste? – At min arbejdsplads ligger på 5. sal. Faktisk på 6. sal, når man regner mezzaninen med. Og jeg ”snyder” aldrig ved at tage elevatoren. Det er en principsag. Min mors alt for tidlige død mindede mig om, at man skal bruge sin krop så længe, der er liv i den. Jeg står også og rokker på et vippebræt, mens jeg arbejder ved mit skrivebord. Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig? – Jeg har lige været med familien på forlænget weekend i Lissabon, og der hørte vi fado for første gang. Den portugisiske musiktradition kan få de lokale til at bryde i gråd. Og jeg fik da også både kuldegysninger og gåsehud. Musikken er fuld af sjæl, og man kan fint forstå følelsen uden at forstå ordene. James Sampson turnerer for tiden med Cirkus Arena sammen med sin familie. Læs om ham her. Hvad ville du være, hvis ikke du lavede tv? – Som lille prøvede jeg at bo et halvt år i Grønland. Herefter ville jeg være ”grønlandsfarer”, som jeg sagde. Som lidt større ville jeg være arkæolog, hvilket nok hang sammen med en lyst til at nørde. Efter at have researchet grundigt kunne jeg så nå frem til en teori om, at der burde ligge rester af en landsby på et nøje udpeget sted – for derefter at gå i gang med at finde ud af, om jeg havde ret. Det svarer fuldstændig til, når jeg nu om stunder står klar med det, der i mit hoved er en genistreg af et færdigudviklet program, og skal ud for at sælge idéen. Hvis du vil høre historien om, hvordan Camilla fandt sammen med sin mand, Nicolai, kan du læse den i Familie Journal nummer 15, som fås i kioskerne fra den 11. til den 17. april 2016. Michael Robak er også skærmaktuel. Du kan møde ham her.