James Sampson - nu med savsmuld under fødderne

Lørdag, 19. marts 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
James Sampson binder sammen med Sara Maria Franch-Mærkedahl og Patrick Berdino årets Cirkus Arena-forestilling med undertitlen "Vild med cirkus" sammen. Vi mødte James til en snak.
Sangeren James Sampson binder sammen med Sara Maria Franch-Mærkedahl og Patrick Berdino 2016-udgaven af Cirkus Arenas forestilling sammen under overskriften "Vild med cirkus".

Hvad er du optaget af lige nu?

– I første omgang Cirkus Arenas forestilling, som hele min familie heldigvis har fået lov til at være en del af. Jeg ville aldrig have sagt ja til en så lang turné, hvis jeg skulle undvære familien. Så for nylig holdt vi loppemarked med de ting, vi ikke ville beholde, og sendte resten til opmagasinering. Når sæsonen slutter sidst i august, har vi også planer for resten af året: Først tager vi tre ugers ferie hos min familie i Californien. Herefter rejser vi til Silkeborg, hvor jeg skal spille med i musicalen ”An Officer and a Gentleman”. Og så rejser vi på juleferie. I al tiden kommer den til at stå på hjemmeundervisning. Jeg skal være far og lærer på én gang. Det er en anderledes måde at være familie på, og jeg forventer, at vi får en større og tættere samhørighed og bliver en hel del bedre til tysk, som er cirkusmiljøets sprog.

Læs også: Musik og natur er Aviajas terapi

Har du en hobby?

– Jeg kører på mine inliners (rulleskøjter, red.), når vejret er til det, og har flere gange deltaget i rulleskøjteløbet Friday Night Skate sammen med en masse andre tosser. Det er også lige mig at sætte mig op på min mountainbike og komme hjem helt mudret til og lugte af ged. Endelig forsøger jeg at spille lidt fodbold med min søn. Men jeg er en tumpe til det.

Har du kæledyr?

– Mine og Evys børn Zion og Zoya har hver et marsvin, som de har døbt Bob og Marley. Og det er ret sjovt, for hele familien er glad for reggaemusik.

Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?

– Tv-serien ”Kurs mod fjerne kyster”. Jeg er fascineret af, at man som familie både rejser og arbejder sammen. Evy og jeg har talt meget om en dag at tage børnene ud af skolen og give dem en oplevelse for livet.

Læs også; Jesper Lohmann er en springende frilandsgris

Hvad er dit bedste råd til et ungt menneske, der gerne vil optræde?

– Tålmodighed! Fra jeg var med i ”Maratondansen”, gik der ti år, inden jeg igen fik en rolle i en musical. Og så er der jo ingen, der siger, at man absolut skal holde sig til Danmark. I ”Dirty Dancing” spillede jeg sammen med tre dansere, der kom fra England og til daglig arbejdede i Norge.

I Familie Journal nummer 12, der er i kioskerne fra mandag den 21. marts, kan du også få at vide, hvad der ifølge James er det bedste og det værste ved at være entertainer.

Læs om sangerinden og "X Factor"-dommeren Mette Lindberg her.