Familie Journal til hypnose: Kan jeg slippe af med min dovenskab?

Fredag, 10. marts 2017
Sofie Twisttmann
Foto: Søren Lamberth
Løb en tur eller slap af på sofaen? Jeg vælger ofte (altid) det sidste, selv om jeg inderst inde gerne vil være den sporty type, jeg var engang. Med hjælp fra af hypnose, skal jeg forsøge at slippe af med min dovenskab og genfinde lysten til et aktivt liv.

”Er du klar til at gå i hypnose”, spørger Brigit Silvana. ”Ja”, siger jeg spændt og håbefuldt, mens jeg putter mig godt ind under tæppet i den sorte lænestol. Og her føler jeg mig rigtig godt tilpas.

For at ligge ned og dovne den i stedet for at løfte vægte i fitness eller lave konditionstræning, er noget jeg rigtig godt kan lide, og nok også lidt for meget vil nogen måske mene. Faktisk er det yderst sjældent at jeg siger ja, når min kæreste spørger, om vi skal stikke afsted i løbeskoene sammen.

Men inderst inde vil jeg jo gerne sige ja, jeg kan bare ikke tage mig sammen, og jeg er gevaldig dygtig til at finde på undskyldninger for hvorfor jeg ikke går i gang i dag, men først i morgen. Jeg trænger til et gevaldigt spark bagi og har brug for hjælp til at finde motivationen til at komme i sving.

Og det er netop derfor, at jeg nu ligger klar til at blive hypnotiseret af Brigit i hendes praksis i hjemmet i Allerød. Hun er udannet psykoterapeut og er derudover certificeret hypnotisør og hypnoterapeut, og har praktiseret hypnose og samtaleterapi siden 2005. Hun hjælper sine klienter med alt fra fobi for edderkopper til tandlægeskræk, angst og depression.

Læs om hvordan hypnose kurerede Henning for angst

Du mister ikke kontrol ved hypnose

”Giv dig selv lov til at slappe af, at svæve ind i en dyb afslappethed. Dybere og dybere. Tag en dyb indånding helt ned i maven, giv dig selv lov at slappe af. For hver indånding du tager, driver du dybere og dybere ind i trancen” siger Brigit, mens jeg føler, at jeg falder mere og mere ned i lænestolen. På et tidspunkt fortæller hun mig, at jeg skal forestille mig at mine øjne er klistret sammen, og at jeg ikke kan åbne dem, og selv om jeg prøver, alt hvad jeg kan, så vil de ikke åbne.
- Øjentesten er en test, så jeg kan se, om klienten følger de forslag, jeg giver. Hvis en klient ligger og gør noget andet, end det jeg beder om, så kobler han/hun mig af, og så kan jeg ikke hjælpe. Alle kan som udgangspunkt gå i trance, men man skal tillade sig selv at gøre det. Jeg ikke få nogen i trance, der stritter imod, siger Brigit, og understreger, at man, selv om mange tror det, aldrig mister kontrollen under hypnose.

For hypnose er, selv om det af mange opfattes som noget hokus pokus, der får folk til at gale som en hane, pippe som en kylling og miste kontrollen over sig selv, nemlig en helt naturlig tilstand.

Faktisk går vi alle helt af os selv ind og ud af trance flere gange om dagen, når vi falder i staver eller er optaget af noget, fortæller Brigit.

- De fleste kender det med, at man sidder foran computeren, og så er der pludselig gået tre timer, eller at man er kørt hjem fra arbejde og ikke kan huske turen hjem, siger Brigit.

Hun taler mig længere og længere ind i trancen, for at få kontakt med min underbevidsthed, så vi kan forsøge at finde årsagen til, at jeg er blevet så doven.

Du kan læse mere om hypnotisør Brigit Silvana her.

Er jeg stadig doven?

Med snurren i fingrene vender jeg tilbage, og det store spørgsmål er nu, om jeg er forandret. Ikke fordi jeg forventer, at jeg nu har en umådelig lyst til at gå ud og løbe et maraton, men jeg håber på, at noget er sket.

- Alle har den der, ej virker det nu, kommer jeg ud at løbe, der er kun en ting at gøre, det er at gå ud og teste det af, siger Brigit.

Så det vil jeg nu gøre.

I galleriet herunder kan du se billeder fra hypnosen.

Familie Journal til hypnose

Du kan læse mere om hvordan det gik i Familie Journal nr. 11, der udkommer mandag d. 13. marts.