Ingefær - det kendte krydderi

Mandag, 18. oktober 2010
af Redaktion
Findes bl.a. i Wellvitas Movizin

Ingefær, som hovedsageligt stammer fra østen, har i mange år været kendt og brugt af menneskser med problemer i leddene. Men faktisk var det en forsker fra Odense, der ved et tilfælde i 1987 fandt ud af, at ingefær havde en positiv effekt på leddenes funktion.
Forskeren, Krishna C. Srivastava, kendte nemlig ingefær fra sit hjemland, Indien, og prøvede derfor at give det til en kollega, og pludseligt skete der noget. Kollegaen kunne virkelig mærke, at han fik ingefær dagligt.

Sammen med boghvede
I dag findes ingefær blandt andet i Wellvitas Movizin, der er et kombinationspræparat, bestående af stærk ingefær, kombineret med boghvede, der understøtter ingefær. En række studier har vist, at den type ingefær, der bruges her, har effekt.

Få bivirkninger
Ingefær kan ikke lindre alt eller alle typer ledproblemer, og endnu forestår yderligere forskning. Det anbefales at bruge standardiserede produkter for at sikre dosis og kvalitet.
Ingefær har sjældent bivirkninger, men kan hos nogen give sure opstød, maveirritation eller kvalme.

Kosttilskud
Foruden ingefær bruges også kosttilskuddene hyben, fiskeolie, avocado-soyabønne, glucosamin og chondroitin mod ledproblemer.

Læs om de forskellige ledproblemer her