Jeg turde næsten ikke elske mine tvillinger

Fredag, 18. november 2016
Af Greta Johannsen. Foto: Søren Lamberth
Det var et kæmpe chok for Cecilie at blive mor otte uger for tidligt. Pigerne var små og skrøbelige, men de – og deres far og mor – kæmpede, og nu er de en lykkelig familie.

Den lille hund Cosmo kravler ind under tæppet og kigger bistert ud i stuen. Udenfor står motorcyklen, enhver drengs drøm, en flot Suzuki, og samler støv. Der er sket noget hjemme hos Cecilie Grønbech og Dan Nielsen. De er blevet forældre til Lærke og Olivia. De to voksne har fået vendt fuldstændig op og ned på deres liv takket være tvillingerne, der oven i købet præsterede at komme otte uger for tidligt til verden. Pigerne er enæggede tvillinger og blev født den 10. august i år. Siden har de nye forældre lært, hvordan det er at elske sine børn betingelsesløst, men også hvordan det er at frygte, at man ikke får lov at beholde de børn, man ikke engang har lært at kende endnu. Gitte Kjær Grønbech er mormor, og hun kender alt til hvor fantastisk – og hvor svært – det er at blive forældre. Derfor har hun indstillet sin datter Cecilie til Familie Journals julekurv.

Pludselig var der to

Jeg var bange

Læs også om en anden heldig vinder

Endelig hjem

Tvillingerne havde deres egne meninger. De tog på støt og roligt, og en dag i september trak Olivia selv sonden ud, og så gjorde Lærke det samme. De var parate til at komme hjem.

Læs også om trillingernes julekurv