Kære Puk
Skal fotos af hans kone stå fremme?
- Løb, Noah, løb!
De små, 6-årige ben går som trommestikker hen over grønsværen bag Gedser Medborgerhus, og Noah har slet ikke tid til at se, hvor han sætter sine hurtige fødder. Blikket går kun bagud og opad mod den blå sommerhimmel, for højt deroppe for enden af den lange, lange snor, som Noah holder i sine hænder, kæmper den flotteste, røde drage for at holde sig i luften.
De opmuntrende og instruerende tilråb kommer fra manden, der netop har hjulpet Noah med at bygge sin helt egen drage.
– Jeg ved nøjagtigt, hvordan Noah har det lige nu, fortæller den 64-årige dragebygger Jens-Ole Petersen, der har taget hele turen fra Høng til Gedser for at deltage i ”drage-dagen.
Oscar er også ganske fornøjet, da han efter endt landing har samlet den fine drage op fra jorden og forpustet kommer hen til sin mor.
– Det var smaddersjovt! Jeg vil gerne prøve igen.
Det er der også mange andre børn, der vil denne sidste dag af Gedser Fyrstival – en årligt tilbagevendende begivenhed, der afholdes for at vise omverdenen, hvor dejligt der er på Danmarks sydligste spids.
– Dette sted er jo verdens midtpunkt for os, fortæller 68-årige Yvonne Halskov, der for tre år siden flyttede permanent til den sydlige færgeby.
– Vi besluttede fra starten, at det skulle være en ”fyrstival” for hele familien, og hurtigt opstod både gadeteater, loppemarked, folkedans og forskellige musiktilbud, og hvert år er nye tilbud dukket op.
Sidste år var første år for ”drage-festivalen”, og heldigvis gentager Yvonne – og alle de andre frivillige ildsjæle i Gedser – succes’en, så både børn og voksne kan flyve med deres egne, hjemmelavede drager.