DR Sportens Josefine Høgh: Jeg får et kick af at være på live tv

Tirsdag, 19. februar 2019
af Af Johan Isbrand. Foto: Søren Lamberth
Josefine Høgh, 29, har nu i et år været et af DR Sportens ansigter udadtil, og siden august sidste år har hun været vært på ”Fodboldmagasinet” om søndagen på DR1. Som tidligere spiller på kvindelandsholdet i fodbold og som datter af fodboldlegenden Lars Høgh har Josefine de helt rigtige forudsætninger. Men værten har også en kandidatgrad i psykologi fra Aarhus Universitet.
Josephine Høgh fra DR Sporten

Er værtsjobbet på ”Fodboldmagasinet” dit drømmejob?
– Absolut. Fodbold er den største sport herhjemme og samtidig min store passion og en sportsgren, jeg har en stor viden om. Som vært har jeg et kæmpe hold bag mig, men det er fedt at være den, der har ansvaret for at formidle stoffet. ”Fodboldmagasinet” har to typer seere: De almindeligt interesserede, som ikke nødvendigvis ved, hvem der ligger i toppen af superligaen nu og her, og så sportsnørderne. Vi prøver at finde en balance, hvor vi tilfredsstiller alle.

Hvad er det bedste ved arbejdet?
– Jeg får lov til at se og arbejde med en masse fodbold i et fedt, ambitiøst miljø med fantastiske kolleger. Og så er der selve det at være på skærmen, som godt kan sammenlignes med at være spiller på fodboldbanen. Særligt live fjernsyn giver mig et kick. Præcis som da jeg spillede fodbold, er der jo i den grad noget på spil.

Og det værste?
– Hvis jeg har en dårlig dag, kan jeg ikke bare sætte mig hen i hjørnet med min computer og vente på, at dagen er gået. Der sidder en halv million mennesker og følger med hjemme i stuerne, så det er bare om at finde sit bedste humør frem. En anden bagside er, at man kan blive miljøskadet og bilde sig ind, at sport er det vigtigste i verden.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?
– Smider mig på sofaen med noget streaming eller tager i svømmehallen. Det klarer hovedet at ligge i vand. Og når jeg så kommer i sauna og får kroppen varmet igennem, er det afslapning og fysisk velvære på et helt særligt plan. Og så nyder jeg selvfølgelig samvær med familien og mine nærmeste venner. Det giver mig energi.

Læs også: Jakob Oftebro: I et halvt år var jeg Ace Ventura

Hvad ville du lave, hvis du ikke lavede tv?
– Jeg valgte i sin tid at uddanne mig som psykolog, fordi jeg ville arbejde med mennesker, så jeg ville sagtens kunne se mig selv som erhvervs- eller sportspsykolog. Jeg brænder for at finde frem til folks potentiale og få dem til at udfolde det. I to et halvt år arbejdede jeg med HR hos Arla med netop de ting i fokus.

Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?
– Før nytår overværede jeg e-sportseventet Blast Pro Series, hvor der blev konkurreret i computerspillet Counter Strike. Jeg blev taget med storm af den velarrangerede begivenhed, der samlede 12.500 glade mennesker. E-sport er så småt begyndt at blive anerkendt som sport herhjemme, og det var fantastisk at opleve hele fankulturen omkring det.

Læs også: Oh Land: Det gælder om at være frygtløs

Din bedste barndomsoplevelse?
– Som 10-årig fik jeg mit største ønske opfyldt. På det tidspunkt spillede Peter Schmeichel i Manchester United, og da hans børn og jeg i høj grad er vokset op med hinanden, fik jeg muligheden for at flyve til England for at besøge dem. Under mit besøg havde de arrangeret en tur ud til træningsanlægget. Her mødte jeg min fodboldhelt, David Beckham, og fik både et billede med ham, en autograf og en signeret trøje med en hilsen på. Jeg har trøjen endnu.