En helt ny hverdag: Nu nyder vi campingfællesskabet

Lørdag, 17. august 2019
Af Mary Steengaard Foto: Alex Tran
Ida og Kasper sagde farvel til et alt for travlt liv som henholdsvis biolog og politimand, tog deres tre børn under armen og drog afsted til et helt nyt liv som ejere af en stor, smuk natur-campingplads klos op ad Gudenåen.
En helt ny hverdag: Nu nyder vi campingfællesskabet

– Her er så smukt, og du slapper så dejligt af. Men var her ikke flinke mennesker, var det ikke værd at være her.

49-årige Brian er superglad for hver anden weekend sammen med sin kone at sætte kursen fra Sjælland mod Søhøjlandets Familiecamping i Midtjylland.

– Før i tiden kørte min kone, børn og jeg rundt i landet, når vi havde ferie, men så blev jeg ramt af stress. Vi opdagede i stedet dette lille paradis midt i den skønneste natur, og nu nyder vi at komme her fast.

Flere andre campinggæster er helt enige med Brian, og Ove på 74 år har haft sin faste plads på stedet gennem de seneste 30 år.

– Der findes intet bedre sted, og nu, hvor de nye, unge ejere har overtaget det hele, bliver det rigtig godt. De skal lige have en chance for at lære det hele, men vi er nogle gamle rotter, der kan støtte dem.

”De nye, unge” er familien Dresen, som består af 33-årige Ida, hendes mand, Kasper, på 36 år og deres tre drenge, 9-årige Alexander, 7-årige Valdemar og 4-årige Christoffer.

– Vi har aldrig selv camperet i Danmark, men i 2012 var vi i USA i to måneder med autocamper, og der rendte vi ind i Amish-folket og blev dybt fascineret af den måde, de lever på, fortæller Kasper, der er født og opvokset i en landmandsfamilie på Lolland.

– Vi fik mulighed for at snuse til deres værdier, som vakte nogle tanker i os, og vi oplevede, at det for nogle stadig er muligt at leve et meget enkelt liv, hvor omdrejningspunktet er familien.

Læs også: Kærestepar udskiftede kongeslot med camping

Mere tid sammen

Der kom til at gå nogle år, før det unge par kunne forlade en travl hverdag og den 6. marts i år pakke hele familien sammen og drage fra Sjælland for at flytte ind i deres nye univers.

– Kasper arbejdede som politimand, og jeg havde et forskerjob som molekylærbiolog på Statens Naturhistoriske Museum, fortæller Ida, der voksede op i en landsby ved Skive.

– Vi har altid begge haft naturen i vores dna, og vi havde da også købt et landsted syd for Køge, hvor vi havde både grise, køer, gæs og ænder. Gården skulle renoveres, så det brugte vi rigtig meget tid på, samtidig med at vi passede vores fuldtidsjob og vores børn.

Skønt familien tilbragte al fritid sammen, opdagede Ida og Kasper, da de var færdige med renoveringen, at de alligevel ikke havde tid nok til hinanden.

– Vi kørte begge til København hver dag. Jeg var på treholdsskift som politimand og arbejdede i det, der hedder ”reaktionsafsnittet”, som rykker ud, når der for eksempel sker ting som angrebet på Krudttønden i København.

Kasper var også på job den dag, og han var en af de første betjente på stedet.

– Når man deltager i sådanne opgaver, sender man lige en ekstra tanke hjem til familien, for man ved aldrig…Og så er der ofte personer eller situationer, som kræver vanvittig mange ressourcer. Det er meget frustrerende, når man kunne bruge kræfterne andre steder, så selv om jeg holdt meget af jobbet, har jeg ikke et øjeblik fortrudt, at jeg stoppede her den 1. marts.

Ida sagde farvel til sit job allerede i sommeren sidste år.

– I min branche er der mange, der lever for at arbejde, men jeg har det omvendt. Jeg ville bare gerne gå klokken 15, når jeg skulle hente børn, og derudover havde vi alle dyrene, der skulle passes.

Vi har jævnligt stillet os selv spørgsmål, om vi lever på den for os rigtige måde, for mens der konstant snakkes om vækst og velstand, går alt for mange mennesker ned med for eksempel stress, så der må jo være noget, der ikke fungerer i vores samfund.

Læs også: Campingpladsen er Ullas andet hjem

Elsker udendørsliv

Parret besluttede at sælge gården og flytte ind i Kaspers forældres sommerhus, indtil de fandt ud af, hvad de skulle fremover.

– Vi tænkte over, hvad vi havde lavet i vores liv, som gjorde os rigtig glade. Kasper har altid elsket at være udendørs i sine arbejdsbukser og gå og arbejde i sit eget tempo, og jeg har tidligere stået i butik og i en reception og trivedes rigtig godt med at få folk til at føle sig godt tilpas. Så vi spurgte os selv, hvordan vi kunne opnå det samtidig med at være meget sammen med børnene, leve delvist selvforsynende og have et dyreliv omkring os.

Tanken om at købe en campingplads var nærliggende, og da parret havde kigget på flere forskellige af slagsen rundtomkring i Jylland, dukkede pludselig den helt perfekte op.

– Vi fik tilsendt salgsmaterialet mellem jul og nytår, tog herop i januar i år og var straks klar over, at det var her, vi skulle bo.

Hverken Ida eller Kasper har nogen erfaring med almindelig camping, men ikke desto mindre kastede de sig med entusiasme ud i den nye udfordring.

– Vi har jo begge lært forskelligt qua vores job og erfaringer i øvrigt, både på det praktiske og menneskelige plan, så vi har på intet tidspunkt tvivlet på, at vi kunne klare at skabe en campingplads, hvor vi fokuserer på det, der er vigtigt for os. Ikke så meget cirkus og tivoli, men mere nærvær, frilufts- og aktivliv og dyr.

Parret har ud over de syv hektar jord lejet et stykke jord af tilsvarende størrelse ved siden af campingpladsen.

– Tanken er, at vi vil have geder, heste og nogle af de gamle danske grise- og kvægracer, så vi kan tilbyde en form for bondegårdscamping.

Læs også: Sønnerne fører forældrenes livsværk videre: Familiens liv er formet af campingpladsen

Dejlig velkomst

På de knap tre måneder i de nye omgivelser er hele familien Dresen faldet godt til.

– Takket være de fantastiske mennesker, der bor her på pladsen, har vi fået en rigtig god velkomst. Folk er simpelthen så søde til at hjælpe, og mange af gæsterne vil rigtig gerne give en hånd med, når noget skal laves. Vores tre drenge har det som fisk i vandet og drøner rundt på hele pladsen og får nye venner.

Og venner er der mange af.

– Vi har cirka 170 pladser ud over flere hytter, og vi har allerede 60 fastliggere og derudover 15-20 hold lige nu.

Nina, som er fastligger og camping-nabo til Brian, er meget glad for de nye ejere.

– Vi er jo alle sammen som én stor familie, og man kan blive overrasket over, hvor tæt man kommer på hinanden. Sådan er det bestemt ikke på alle campingpladser, men hér hos os hjælper vi hinanden og nyder simpelthen bare at være sammen i vores camping-fællesskab.

Søhøjlandets Familiecamping
Du kan læse meget mere om den smukke campingplads på: shfcamp.dk