Et prik på panden forløser traumerne

Mandag, 29. juni 2020
Marianne Knudsen
Claus Fisker
Efter sin tredje skilsmisse i 2012 fik Dorte et sammenbrud og var nødt til at finde ud af, hvorfor hun altid endte med at blive skilt. Hun fandt svaret ved hjælp af en særlig tapping-teknik, der forløser fortidens traumer. I dag arbejder hun selv som tapping- og kærlighedscoach.

Efter tre længerevarende, men forliste forhold var Dorte Ravn fra Holstebro ærlig talt blevet træt af mænd. Hun orkede hverken besværet eller udsigten til måske at blive forladt igen. Hun ville være alene og ikke engang skæve til det modsatte køn. Det var i hvert fald, hvad hun bildte sig selv ind, samtidig med at hun følte sig som et offer og var ked af det over bruddet.

Læs også: En ulykke ændrer ikke vores kærlighed

Ikke lykkelig

– Jeg vidste godt, at jeg ikke var lykkelig, men alligevel var jeg blevet i forholdet og havde hængt i med det yderste af neglene. Da jeg blev forladt, fik jeg nærmest et sammenbrud og var så ulykkelig over det, men i virkeligheden var det godt for mig. Hvis ikke han havde forladt mig, havde jeg ikke været i det forhold, jeg er i i dag, eller haft det liv, jeg har i dag. Så tak for det, siger Dorte og smiler.

For med bruddet fulgte en tid med refleksioner, som hun altid tidligere havde undgået. Noget, mændene i hendes liv havde været fælles om at sige, når de satte ord på, hvorfor de forlod hende. Både første og anden gang, hun hørte de udsagn, havde hun skudt tanken ned og argumenteret for, at det var mændene, den var gal med. Hun forstod overhovedet ikke, hvad de mente med den kritik. Nu – tredje gang – havde hun sværere ved at ignorere dét, ekserne havde sagt. For måske var der noget om det, siden hun havde så svært ved at holde på kærligheden?

– De havde alle sammen sagt, at jeg altid havde så travlt med at give til andre, men aldrig gjorde noget for mig selv. Jeg led af en trang til at behage, som jo rigtig mange – især kvinder – gør, og jeg havde svært ved at tage imod fra andre, fortæller Dorte, der måtte indrømme over for sig selv, at det skabte en indre uro hos hende, når nogen ville være gode ved hende, ligesom hun det meste af sit liv havde følt, at hun skulle bevise, at hun var noget værd.

Læs også: Jeg lever drømmen for Jesper

Stor forandring

På det tidspunkt var hun 45 år og mor til to store teenagesønner. Hun arbejdede som bogholder i en psykologpraksis, og med nyfunden tid til sig selv begyndte hun i terapi, men researchede også på internettet for at finde idéer til, hvad hun kunne gøre for at ændre på sin situation. Her stødte hun på tapping-teknikken, der kort fortalt går ud på at finde frem til de oplevelser tidligt i livet, der har lagret sig i ens underbevidsthed, og som siden hen styrer ens adfærd, ved at banke eller tappe forskellige steder på kroppen og forløse dem.

Hun afprøvede det på sig selv hjemme i sofaen og kunne med det samme mærke, at der skete noget indeni. Et fortrængt minde fra hendes barndom dukkede op hos hende. Et minde, som ubevidst har været med til at definere hendes selvopfattelse og trang til at behage.

– Der skete en form for forløsning, da jeg blev klar over det og fik reflekteret over det. Det skete selvfølgelig ikke fra den ene dag til den anden, men jeg kunne mærke med det samme, at det her var en helt anden form for terapi, der kunne noget særligt og effektivt, siger hun.

I løbet af de følgende to år arbejdede hun med sig selv, samtidig med at hun valgte at uddanne sig til certificeret coach og energi-psykologisk terapeut med speciale i kærlighed og parforhold.

Læs også: Kærlighed til hinanden

Hokus pokus

Med sin nye uddannelse ville hun gerne hjælpe andre og lagde ud med arrangementer for singler, hvor hun holdt foredrag om sin egen opdagelse med tapping og tilbød forløb. Mange var interesserede, og i dag kan hun leve af det på fuldtid.

– Jeg frygtede i begyndelsen, at vestjyderne ville opfatte det som lidt for meget hokus pokus, men der var virkelig stor interesse fra singler i at blive klogere på sig selv. For når man oplever et brud med en kæreste, er de fleste af os tilbøjelige til at give ekskæresten skylden, men det kommer man bare ikke videre af. Det handler om at få ryddet op i de skjulte, negative mønstre, så de ikke længere udløser de sædvanlige reaktioner. En typisk barriere for mange er, at de har en indgroet tro på, at de ikke er gode nok. De bliver rigtig gode til at gøre det, de gør, men de har svært ved at tage imod. Sådan en barriere bliver kodet ind, fra man er nul til seks år, og den indkodning skal laves om, før man kan få et godt parforhold. Jeg har så mange gange oplevet, at mine kunder finder den gode kærlighed bagefter, og at det som regel er helt andre typer, de nu er faldet for, end de plejer, fortæller Dorte.