Går til dans hos Jens Werner: Her er glæde, motion og gode grin

Onsdag, 22. februar 2023
Af Johan Isbrand. Foto: Søren Lamberth
Når man har et stillesiddende arbejde i it-verdenen, kan det være rart at slå sig løs på et dansegulv indimellem. Det gør ægteparret Louise og Thomas fra København hver mandag på et begynderhold hos tv-stjernen Jens Werner. Og danseinstruktøren og hans personlighed er en betydelig del af oplevelsen for det unge par.

Omstændighederne var lettere utraditionelle, da Thomas Hrouda Tegner, 33, og Louise Tegner Hrouda-Rasmussen, 31, 12. september 2020 blev mand og kone. Ikke blot var parrets brudevals nemlig koreograferet af ingen ringere end danseinstruktør og ”Vild med dans”-dommer Jens Werner, som havde krydret de klassiske valsetrin med en dosis hiphop og jive. Den populære tv-stjerne forestod også selve vielsesceremonien foran alle Louises og Thomas’ gæster.

– Det har han selvfølgelig ingen bemyndigelse til, så bagefter gik vi afsides med et byrådsmedlem, som sørgede for, at vi blev lovformeligt gift, siger Thomas.

Valget var faldet på Jens efter grundige overvejelser.

– Ingen af os er religiøse. Og det var vigtigt for os, at vores kærlighed til hinanden kom i fokus. Vi ledte derfor efter en person, der besad den rette energi til opgaven. Og på et tidspunkt faldt snakken på Jens Werner, som vi havde set i TV3-programmet ”Til middag hos”, hvor han var vært for tre andre kendisser i sit eget hjem. Vi kendte ham naturligvis også fra ”Vild med dans” og havde begge indtryk af, at han var en positiv, smilende, kærlig, vittig og ærlig mand. Han er præcis den samme person i det virkelige liv, som han er på tv-skærmen, fortæller Louise.

Jens indfriede deres forventninger helt og holdent, og også gæsterne var begejstrede for hans indsats. Derfra var der for parret ikke langt til den beslutning, der i september sidste år mundede ud i, at de tilmeldte sig holdet i ”Vild med dans-pardans” for begyndere på danseskolen Jens Werner Dans i Værløse, som drives af Jens og hustruen Anette.

Thomas fortæller:

– Louise har ikke tidligere gået til dans. Selv har jeg danset i sammenlagt ni år af mit liv, siden jeg var seks år, og har prøvet kræfter med både jitterbug, step, rock’n’roll og hiphop. I Københavns Nordvestkvarter, hvor vi boede tidligere, var vi en overgang på udkig efter en danseskole. Men det, at vi havde fået en personlig relation til Jens, gjorde sagen klar. Det var ham, der skulle være vores danselærer.

Louise og Thomas bor i dag i hovedstadsbydelen Ørestad og er begge programmører i it-branchen.

– Dansen udgør en stor kontrast til vores arbejde, som i reglen er meget stillesiddende. Især Thomas’ kolleger er blevet overraskede over, at vi har kastet os ud i dansen. Nu har vi pludselig helt nye ting at snakke om. Det er første gang, vi går til noget sammen. Og det er en fælles beslutning, der i høj grad handler om at skabe noget, der løfter hverdagen og giver den en ny dimension. Derudover giver den ugentlige dansetime mandag aften os stor glæde og gør det ud for dagens motion, siger Louise.

En glad start på dagen

Hendes ægtemand tager over:

– Dansen gør begyndelsen på ugen lidt lettere at komme igennem. Vi er altid glade, når vi kører hjem. Også selv om vi af og til er godt trætte efter en lang mandag.

Typisk er der omkring 15 par på gulvet i dansestudiet, og som instruktør får Jens assistance af Caroline Larsen, der har været en del af hans team siden 2009. Som navnet på holdet antyder, er undervisningen centreret om de standard- og latindanse, som de fleste danskere kender fra TV 2’s seerhit ”Vild med dans”.

– Vals har indtil videre været den sværeste dans at få styr på, og det tror jeg, at stort set hele holdet vil være enig med mig i. Vals går i et langsommere tempo end andre pardanse, og netop derfor kræver den stor koncentration. Vi bliver ikke bedt om at øve bestemte ting igennem til ugen efter. Og Jens bemærker af og til lidt drillende, at det godt kan ses, at man ikke har danset siden sidst. Men vi kan nu godt finde på at gennemgå en svær passage hjemme på stuegulvet, og det er som regel mig, der tager initiativ til det, siger Thomas.

Sjov på dansegulvet

Hun og Thomas mødte hinanden på datalogistudiet i 2012.

– Vi fandt sammen en uge efter, at Louise begyndte på uddannelsen, og det viste sig at fungere så godt, at vi har været sammen lige siden. Ingen af os fuldførte i øvrigt studiet. Jeg fik et studiejob, som med tiden blev til en fuldtidsstilling. Og Louise skiftede studie og tog en professionsbachelor i web development. Vi har i øvrigt hver især fået lavet en lille partatovering på hånden, som kun giver mening, hvis man kender til programmeringssprog. Det er nok en smule nørdet, siger Thomas.

I lighed med de fleste andre par hygger de sig jævnligt med biografture, restaurantbesøg og tv-serier på Netflix. Men det er dansetimerne, der giver deres tilværelse et helt unikt pift.

– Det er fedt at have en aktivitet at være sammen om som par. Og vi morer os meget i løbet af en danselektion. Parrene bevæger sig så at sige omkring i lokalet på en række og skal prøve at undgå at ramme diverse søjler og bumpe ind i hinanden. Det er i sig selv en udfordring. Derudover er der de begynderfejl, som vi i sagens natur alle kæmper med, og som ofte fører grineture med sig på grund af Jens’ kommentarer. Thomas er for eksempel ikke altid helt så rank i sin holdning, som det kræves i denne type dans. Det kan godt få Jens til højlydt at filosofere over, hvorfor han pludselig er skrumpet 10 centimeter i højden. Han har det også med at karikere sine kursisters unoder, når han skal demonstrere, hvad vi gør forkert. Så kaster han sig eksempelvis ud i en opvisning af overdrevent store skridt for at tydeliggøre, at det er en god idé at skrue lidt ned for bevægelserne. Der er aldrig et kedeligt øjeblik, når han udruller sine talenter som underviser, fortæller Louise.

Dansede nytåret ind

Anstrengelserne i dansestudiet fører naturligt til, at Thomas og Louise har brug for en bid mad bagefter.

– Og så ved vi med sikkerhed, at vi sover ekstra godt hver mandag aften, fortæller Thomas.

Parret har allerede prøvet deres nyerhvervede kundskaber af uden for danseskolen.

– Nytårsaften deltog vi sammen med et vennepar i en større nytårsfest i Teaterkælderen. I løbet af aftenen havnede vi på dansegulvet, hvor vi fik givet den gas med noget cha cha og square rumba. Det er sjovt at opleve, at det, vi har lært, rent faktisk virker og gør festen en tand sjovere, fastslår Louise.