Ena Spottag: Man skal være stolt af sig selv, uanset hvordan man ser ud

Fredag, 16. oktober 2015
af Jannie Lykke Øberg
Det er blevet ekstra vigtigt for Ena Spottag at være med i Vild med dans, efter den opbakning hun har oplevet. De hadske kommentarer bliver hun mere forundret end ked af det over.
Skuespiller Ena Spottag fra Vild med dans

- Det undrer mig virkelig, at det ofte er kvinder, der er rigtig stride ved hinanden. Vi burde jo holde sammen.

Læs også: Ena Spottag bliver ked af det, når vi ikke passer på de svage

Sådan siger Ena Spottag, der netop nu deltager i Vild med dans, efter hun modtog en hadsk besked på Facebook på grund af sin frodige krop. Hun tog det egentlig ikke personligt, men blev vred.

- Da jeg sagde ja til at deltage i Vild med dans var min størrelse sekundær, for den er jeg egentlig blevet ret gode venner med. Men nu er jeg enormt stolt over at kunne være repræsentant for, at man skal være stolt af sig selv, uanset hvordan man ser ud. Det er vigtigt, at vi alle kan få lov til at være her med vores forskelligheder, og at vi får differentieret vores kvindebillede en lille smule.

Ena Spottag om kokkepigen

- Jeg er rigtig glad for min rolle som Martha i Badehotellet. Hun har ben i næsen og er meget jordnær. Det er jeg ikke, siger Ena Spottag og griner.

Læs også: Ena Spottag var sammen med de andre kokkepiger fra Badehotellet på kursus i at lave gammeldags mad

Men Ena Spottag er faktisk ikke bare glad af natur, selv om det næsten virker sådan, når man ser den sprudlende pige hver fredag aften i Vild med dans.

- Jeg er meget følsom af natur, ligesom Martha er det. Men jeg har også dårlige dage. Jeg er nok bare enormt god til at vise, når jeg er glad, og så prøver jeg altid at have en positiv indstilling.

Ena Spottag om skuespillet

- Jeg har altid vidst, jeg ville være skuespiller, men jeg har prøvet at lade være på grund af mine forældre. Jeg ved jo, at der er meget arbejdsløshed, og det er da også en lille smule banalt at lave det samme som sin mor og far.

Læs også: Peter, der er ny teaterchef i Tivoli, valgte også skuespillet ligesom sin meget folkekære far

Men Ena Spottag kunne heldigvis ikke lade være, og efter Vild med dans skal hun være tilknyttet Aalborg Teater i to år.

- Mine forældre viste mig, at de i deres fag kunne blive ved med at lege. Og jeg kan stadig godt lide at lege, selv om jeg er 30 år.

Ena Spottag om Vild med dans

- Der er en kolosal forskel på Vild med dans-Ena i pailletkjoler og den private Ena. Men jeg er blevet ret glad for at få lavet negle. Jeg synes, de går godt sammen med mine tennissokker og joggingsko.

Den private Ena Spottag går også i kjole ind imellem, men hun tror bestemt, hendes deltagelse i Vild med dans har gjort hende endnu modigere.

- I virkeligheden tror jeg, det er meget godt, at få mig selv gjort lidt opmærksom på min feminine side.

Ena Spottag om sit store forbillede

Ena Spottag drømmer om at få en lidt større filmrolle og vil bestemt ikke sige nej, hvis hun blev tilbudt at spille en sexet diva. Derfor passer det også meget godt, at det er skuespilleren Kate Winslet, hun har som sit helt store forbillede.

- Hun er en helt fantastisk skuespiller. Men hun er faktisk også rigtig god til at sætte fokus på, at man skal have lov til at være her med den krop, man nu engang har. Derfor har hun stillet op til fotoshoots uden makeup og med strækmærker, og det er virkelig fedt, når en smuk

kvinde som hun viser, at hun også bare er helt almindelig.