Tapas hitter til årets studenter

Mandag, 13. juni 2011
af Redaktion
Eksperterne giver dig tips og tendenser til årets studenterbesøg
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Når studenterne springer ud med røde og blå bånd på huen og tager på studenterkørsel, skal det fejres med maner. Men hvad serverer I, hvis I skal følge tidens trends?

Det skal være let og lækkert
Ifølge forskellige cateringfirmaer er søde bobler og små retter med inspiration fra udlandet et hit, når studenterne kommer på forældrevisit for at fejre huen.
- I den forbindelse er det tapasarrangementerne, der er rigtigt populære. Og her er det rigeligt med seks forskellige slags, siger André Hansen ejer af cateringfirmaet Madministeriet og fortsætter:
- Studenterne er der jo måske kun i et kvarter, og mange gange står de op, så det skal være noget, de kan tage med fingrene og spise i et par bidder, siger han.

Inspiration udefra
Inspirationen til de små anretninger finder man i udlandet ifølge André Hansen.
- De små tapas er selvfølgelig primært holdt inden for de spanske køkken, men der er også hentet inspiration fra både det italienske og sydamerikanske køkken, når de forskellige varianter skal udvælges, siger han.

Drikkevarerne må ikke være for syrlige
Som drikkevarer anbefaler han noget med bobler, der ikke må være tørt eller syrligt.
- De unge vil ikke have noget surt som en tør Champagne. Men en sød Asti eller Cava vil man sagtens kunne servere til dem, siger André Hansen.
Pernille Florio, der har firmaet Florio, og som har skrevet bøger om cocktails, mener også, at drikkevarerne skal være søde til de unge.
- Jeg ville ikke servere ren Asti eller Cava til de unge, da der er for tørt. I stedet ville jeg blande det med en lækker og sød eksotisk juice. Fx guava, siger hun.

Sødt og sommerligt
Hvis man vil servere drinks, skal man også vælge de søde og friske varianter, siger Pernille Florio.
- De unge er vilde med cocktails som fx mojitos. Gerne i nye varianter som fx med lakrids. Det skal være sødt, men friskt, siger hun og fortæller videre, hvad klassikeren - punchbowlen - kunne bestå af:- Hvis man laver en punchbowle, gælder det samme. Jeg ville vælge forskellige vodkaer med smag, da de ikke er helt så stærke som ren vodka og samtidigt søde og frugtagtige. Man må godt tænke på, at de unge har en lang dag med alkohol foran sig. Jeg ville tilsætte fx tranebærjuice og presset lime og appelsin. Og evt. danskvand helt til sidst, siger hun.


Se også :
Masser af opskrifter til studenterne
Appelsin-ananas-smooothie
Nøddefrikadeller med pesto

Lidt sødt til sidst:
Popcakes