Glæd dig til på mandag. Her får du med Familie Journal et tillæg fyldt med de lækreste, mundvandsfremkaldende kager, kreeret af bagepigerne Ditte Julie Jensen og Annemette Voss.
Da de to mødte hinanden under en casting til ”Den store bagedyst” i 2013, blev det indledningen til både et venskab for livet og et fælles talent for at skabe en forhåbentlig magisk kage-karriere. Annemette vandt bagedysten i 2013, mens Ditte kom med i konkurrencen i sidste sæson.
Se også: Familie Journals samling med de lækreste cheesecakes
Kageglæde for alle
Det skal gerne knase, smage syrligt fra citron eller friske bær og sødt af hvid chokolade. Annemette og Ditte er enige om ingredienserne i lækre kager i lag, tærter, mousse og parfait. Ligesom de er enige om, hvordan formen og farven på kagerne skal være.
Derfor er det helt perfekt, at de to ikke længere kun er veninder, men nu også to kvinder, som er gået sammen om at give alle bageglade det bedste af det bedste fra det kage-univers, som deres tankegang er.
”Kagemagi” hedder den YouTube-kanal, som de begyndte samarbejdet på for tre måneder siden. Der kan man finde opskrifter, udfordre sig selv og hygge sig med at bage.
– Vi bruger hverdagens ingredienser og bager på et niveau, hvor unge piger og kvinder og alle, som har lyst, kan være med, siger Ditte.
Ikke lutter lagkage
Annemette og Ditte har også det til fælles, at deres ungdom ikke har været lutter lagkage. Ditte blev mobbet i folkeskolen, hun var upopulær.
– Jeg var dum, kunne ikke læse, stave eller sætte komma, og så var jeg tyk, siger Ditte, der altid har været hård ved sig selv, og det er svært at forstå, at ordene kommer fra den smukke kvinde, som ikke kun er perfektionist, når det kommet til, hvordan kombinationen af sødme og syrlighed i en cheesecake skal være, men som er perfektionist på alle punkter i livet. Ligesom Annemette.
Med et eksamensbevis med rene topkarakterer og en gennemført arkitektuddannelse har hun det sort på hvidt, at hun er god og klog. Og spejlbilledet viser, at hun er smuk.
– Men det hjælper bare ikke, at det spiller på papiret, hvis du ikke er overbevist selv, siger Annemette.
Da hun var yngre, var hendes selvværd lavt, og det udviklede sig til en spiseforstyrrelse, som først slap sit tag efter tre år.
Revner i glasuren
Ingen af de to havde planlagt, at kager skulle være deres levevej. Men det blev de, og det hele synes næsten som en perfekt dans på marcipanroser. Heldigvis er der også nogle få revner i glasuren ved de to bageveninder. I hvert fald én.
– Vores køkken kan sejle og være et kæmpe kaos. Når vi bager, er der køkkenredskaber overalt, udtrådte hindbær på gulvet og chokolade på skabslågerne, siger Annemette.