På besøg hos årets unge landmand

Søndag, 4. december 2016
Mary Steengaard
Den 28-årige gårdejer Connie Linde mødte en hel del fordomme, da hun som kvinde ville have egen gård, men hun har lukket munden på alle skeptikere. Nu har hun fået den ærefulde titel Årets Unge Landmand.

Connie Linde, Vesterhede ved Grindsted, er 28 år og netop udnævnt til årets unge landmand. For godt et års tid siden overtog hun en gård med en malkebesætning på 165 sortborgede køer, og nu er hun snart oppe på 240. Og Connie kommer ikke sovende til det. Hendes dage starter klokken 4 om morgenen, og hun og kæresten Flemming bruger ikke tiden på fester, på at gå i byen eller på ferieture. De har lange dage, og når de kommer ind om aftenen, sørger den af dem, der kommer først ind, for noget aftensmad. Når der så skal slappes af foran en film i tv, kommer søvnen let listende til dem begge. Det er jo mange timer siden, arbejdsdagen startede…

Gjorde alvor af det

Kæresten Flemming Andersen er ligeledes 28 år og har sin egen forretning. Han driver maskinstation, og blandt kunderne er Connie. Flemming har traktor og maskiner og passer markerne, og han sender faktura til sin kæreste som til alle andre kunder. Og hans respekt for Connie og hendes måde at drive gård på er stor. Som han siger: Mange siger, at de gerne vil have deres egen gård, men Connie gjorde alvor af det.

- Hun er jo stædig, siger han.

Ligeglad med fordomme

For den unge kvindelige landmand er det ikke noget specielt. Hun er opvokset på en gård, og det var det, hun ville. For hende er det barndomsdrømmen, der leves ud.

- Jeg har jo altid vidst, at jeg ville have min egen gård, siger hun. Og hun er ligeglad med alle fordommene om, at hun som ung kvindelig gårdejer ikke kan få et normalt familieliv.

Vi tager det roligt

- Hvorfor skulle vi da ikke få det? På et tidspunkt kommer der vel børn, og så tager vi den derfra, siger hun.

Connie og Flemming er i hvert fald glade for hinanden, det fremgår tydeligt. De har et arbejdsfællesskab, hvor Connie er gårdejeren, og Flemming driver sin maskinstation med en række kunder. Og nu er Connie så blevet hædret med titlen som årets unge landmand.

Læs hele historien i den kommende udgave af Familie Journal.