Taber du også hår? Der er håb forude

Mandag, 17. februar 2014
af Mette Skøtt/Foto: AOP
Det er ikke kun mænd, der med alderen mister deres hår. Mange kvinder er i samme situation og det kan føles meget skamfuldt. Heldigvis har forskere fundet frem til metoder, der med tiden kan hjælpe hårpragten tilbage.
Foto: Pantherstock
Foto: Pantherstock

Kvinder taber da ikke håret? Jo det gør de faktisk ind imellem. Det kan være i større eller mindre mængder og en ting er sikkert, det er ikke særlig rart for selvfølelsen. Ny forskning viser dog, at forskere er tættere end nogensinde på at finde en kur, der kan give dig håret tilbage, skriver Daily Mail.

Små celler tilføjes

Forskerne bag den ny viden, der er publiceret i Stem Cells Translational Medicine, har fundet ud af, at planter man små celler lige under huden, vil de give benzin til små hår, der kan vokse frem.

Selve cellerne skal tages fra en donor og skal en tur forbi et laboratorium og forberedes, hvorefter de bliver sprøjtet ind der, hvor der mangler hår.

Et sundt liv giver kroppen noget at stå imod med. Få en sund opskrift på laks med spidskål her

Hårtab i plamager

De fleste kvinder, og mænd for den sag skyld, taber hår i små plamager til at begynde med. Er du kvinde og taber du hår, vil du sikkert opleve, at du ikke på samme måde som mændene får høje tindinger og bliver helt skaldet. Det er sjældent at en kvinde taber alt håret, men det er ikke desto mindre meget ubehageligt alligevel.

Lad Dennis Knudsen guide dig til et flot hår på udeoghjemme.dk her

Nogle skaldede mænd vælger at få en decideret hårtransplantation, men da kvinder ikke på samme måde taber håret, er det ikke lige så attraktivt for dem. Derfor kan denne ny viden være godt nyt for de kvinder, som taber hår. Det er dog stadig kun på forskerniveau, så der vil gå noget tid inden selve behandlingsmetoden er en realitet.