Vi vil være unge med vores børn

Lørdag, 7. januar 2017
Af Mary Steengaard, foto: Jørgen Ploug
Skønt Gitte og Rasmus var meget unge, besluttede de alligevel at blive forældre.

– Det er bare sådan, det er!

Dette korte udsagn beskriver ganske godt unge Gittes kontante indstilling til livet. Trods udfordringer på flere planer er der tilsyneladende ikke meget, der kan slå benene væk under den 22-årige jyde.

Det skulle da lige være hendes unge kæreste Rasmus.

Faldt pladask

– Vi mødte hinanden for fire år siden, fortæller Gitte. – Jeg var sammen med en veninde inviteret til en fest hos Rasmus i hans forældres garage her i Ulfborg, og jeg faldt faktisk omgående for Rasmus.

Læs også om Anitha og Peder, der blev forældre efter fire års venten

Gitte vidste godt, at Rasmus var tre år yngre end hende, men det forhindrede hende ikke i efter to års kæresteri at foreslå, at de skulle have et barn sammen.

Børnebørn i tide

Det var en voldsom bilulykke kort før, Gitte mødte Rasmus, der havde sået idéen hos hende.

– Min far blev meget slemt skadet, og jeg tænkte, at hvis min far skulle nå at se sine børnebørn, var det måske en god idé at fremskynde processen.

Rasmus, der på det tidspunkt var gået i gang med uddannelsen til anlægskonstruktør, var ikke spor afskrækket, men var omgående med på idéen.

Hjertet svulmer

– Jeg tænkte, at det ku’ vi da godt. Det ku’ måske være det, der skulle til for at komme videre i livet. Jeg følte mig jo stadig som en ung knægt, der godt kunne trænge til lidt mere modenhed. Det er en stor opgave at blive far, men da først Marinus var kommet til verden, svulmer ens hjerte jo.

Og Rasmus’ hjerte kommer til at svulme endnu mere til sommer, for da får Marinus nemlig en lillebror/søster.

– Vi glæder os til at blive fire, men så skal vi nok heller ikke have flere børn, fortæller Gitte. – Rasmus skal blive færdig med sin uddannelse, og jeg vil rigtig gerne være plejemor eller dagplejemor uanset, hvad alle andre måtte have lyst til at sige. Det er bare sådan, det er!