Vi ville også have musik på Stevns

Mandag, 1. august 2016
Af Mary Steengaard, foto: Søren Lamberth
Syv unge fik succes med gratis sommer-festival

Vidunderlige dage og nætter sammen med gode venner. Skønt vejr, sommergrillet mad, kolde øller, dejlig musik og et hav af herlige oplevelser.

Syv friske, unge gutter besluttede sig sidste år for at forlænge følelsen af frihed og glæde kort efter hjemkomsten fra Danmarks største musikfestival i Roskilde og gik i gang med at planlæge deres helt egen festival.

Mange møder fulgte med diskussioner om location, bar-arbejde, booking af kunstnere og dato.

– Vi kastede os ud i det hele, fordi vi alle havde følelsen af, at det var en super god idé, og hvorfor skal det kun være de etablerede festivaller, der skal have eneret på god musik til folket?

Det perfekte sted

Jagten på det perfekte sted førte de unge mennesker direkte til et af Stevns Kommunes naturmæssige stoltheder.

– Pyramiden i det gamle kalkdepot i Boesdal var simpelthen oplagt for os. Det er en kæmpestor, gammel træbygning formet som en pyramide, og akustikken er fantastisk, fortæller Mads. – Der er i forvejen blevet afholdt mange andre musik-arrangementer på stedet, og da vi blev vist rundt af Michael Kruse, som er formand for Boesdal-foreningen, fortalte han os, at han i mange år havde forsøgt at overtale nogle unge mennesker til at arrangere lige præcis dét, vi havde i støbeskeen. Så det var helt perfekt!

En festival for alle

Trods besvær med at skaffe den finansielle basis, lå beslutningen om, at festivalen skulle være gratis, fast.

Læs også om motorlarm og musik for hele familien

– Det var vigtigt for os, at det skulle være en festival for alle. Rundt om kalkbruddet ligger Trampestien, hvor mange både danske og udenlandske turister kommer, og så var det jo oplagt, at de kunne lægge vejen forbi Pyramiden og høre lidt god musik. Og vi er så stolte af, at vi kunne skaffe ikke mindre end sytten bands, der alle tilbød at spille gratis! Vigtigt for os var, at musikken hovedsageligt var det, man kalder ”upcoming-bands” i Danmark, fordi der findes så utrolig meget fed musik rundt omkring, som bare venter på at blive hørt.

Stolte af os selv

Forhåbningerne blev til fulde opfyldt. Da festivalen så dagens lys, myldrede det til med musikglade mennesker.

– Det var overvældende at se det hele fungere, efter at vi havde knoklet som gale i flere måneder, og resultatet ville aldrig være blevet det samme uden de mange, mange frivillige, der har givet os en hånd undervejs.

Totusinde mennesker rundt regnet fik en festlig, gratis musikoplevelse, og syv unge gutter kunne trætte, svedige og stolte klappe hinanden på ryggen.