Vil du være ven med en dement?

Mandag, 21. september 2015
Greta Johannsen
Har du mødt den pæne dame, der ikke kan huske, hvor hun bor, eller kan din far ikke længere kende dig? Vil du give en hjælpende hånd, så har du chancen for at blive demensven igennem Alzheimerforeningen.

I dag er det International Alzheimerdag - det fejrer vi i Danmark med en Huskekage. Det betyder ikke, at der bliver delt lussinger ud i flæng - tværtimod er denne her Huskekage en lækker kage, der kan købes overalt i landet. Pengene går til Alzheimerforeningen, og hvis du har lyst til at støtte foreningen, kan du altså bare nøjes med at spise kager, men du kan også blive Demensven på Demensven.dk. Her kan du også læse mere om kampagnen.

Hvad er en Demensven?

En Demensven er en person, der rækker hånden frem, når han eller hun møder et menneske med demens – for eksempel derhjemme, i opgangen, på villavejen, i butikken, på arbejdspladsen eller der, hvor personen med demens måske er kommet på afveje eller har brug for hjælp.

At være Demensven handler ikke om at være frivillig eller indsamle penge – det handler om, hvordan du kan gøre livet lidt lettere for folk med demens.

I filmen kan du møde Rita og Aage, der stadig elsker hinanden - også selv om Aage ikke længere er den mand, Rita forelskede sig i.