Opskrifter

Figensalat med melonspyd og minitærter med gedeost

Søndag, 4. december 2011af Redaktion
En rigtig lækker anretning

(6 pers.)

Minitærter
1 rulle færdig tærtedej
1 spsk. smør
1 spsk. olie
1 rulle frisk gedeost (200 g)
1 tsk. paprika

Melonspyd
1 lille melon (f.eks. cantaloup)
6 skiver parmaskinke

Figensalat
1 bakke rucolasalat
6 friske figner
6 spsk. olivenolie
3 spsk. æbleeddike

Rul tærtedejen ud på køkkenbordet og udstik den i 6 lige store cirkler (brug en rund udstikkerform eller en lille skål, som du vender på hovedet). Steg dejcirklerne sprøde i smør og olie på en pande i 3-4 min. på hver side. Skær gedeost i tynde skiver. Læg dem på de varme dejcirkler og drys med lidt paprika.
Melonspyd: Halvér melonen og fjern kernerne. Skær melonen i små tern eller lav små melonkugler med et parisiennejern. Sæt melonstykkerne på spyd sammen med en skive parmaskinke.
Figensalat: Skyl og tør rucolaen og fordel den på 6 tallerkner. Skyl fignerne, skær dem i både og fordel dem oven på rucolaen. Rør olivenolie og æbleeddike sammen til en dressing og dryp dressingen over salaten.
Anretning: Læg en minitærte med gedeost i midten af hver tallerken oven på rucolaen. Læg et melonspyd i kanten af hver tallerken.

Madopskrift: Marie Melchior

DE FINESTE JULEGODTER

Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop...

Find flere opskrifter her...
Spaghetti med laks og porrer
Krydret ostespyd med melon og solsikkekerner
Kartoffelgratin med spinat

Få tjek på al julemaden her...










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop