Opskrifter

Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Mandag, 19. oktober 2020Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Her får du opskrifter på både sunde og søde fristelser. Velbekomme.
Hjemmelavede sunde og søde fristelser

Små agurkesandwich

(4 personer)

  • 4 skiver groft sandwichbrød
  • 100 g flødeost naturel
  • 1 skoleagurk
  • 1 lille håndfuld frisk dild

Se også: Amerikansk sandwich

Fremgangsmåde:

Smør alle brødskiverne med flødeost på den ene side, og fordel agurkeskiver og hakket dild på 2 af brødskiverne. Læg dem sammen med de 2 resterende brødskiver, og skær hver sandwich ud i 4 små trekanter.

Prøv også: Gode agurkesandwich

Scones med rosiner

(4 personer)

  • 50 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 50 g rosiner
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • Vand eller mælk til pensling

Se også: Nemme scones

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 180°. Bland sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og rosiner sammen. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med de sammenpiskede æg. Rul dejen ud i en tykkelse på 3 cm, og udstik runde scones. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med vand eller mælk. Bag i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Nyd dem lune, f.eks. med flødeost på.

Prøv også: Scones med chokolade og mandler

Mini-lagkager med blåbær

(4 personer)

Bunde:

  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 1 knsp. hjortetaksalt

Creme:

  • 1 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ vaniljestang
  • 1½ dl minimælk

Til servering:

  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk. koncentreret blåbærsaft
  • 125 g blåbær

Se også: Jordbær-chokoladelagkage

Fremgangsmåde:

Bunde: Varm ovnen op til 200°. Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en elpisker. Sigt mel og hjortetaksalt i dejen, og vend det forsigtigt sammen.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag. Bag kagen i ovnen i ca. 8 minutter, og lad den køle lidt af. Udstik 12 små runde lagkagebunde – brug evt. en lille skål.

Creme: Pisk æg, mel, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde, og pisk den i æggeblandingen lidt ad gangen. Varm det op under omrøring i gryden, til cremen bobler og tykner. Lad cremen køle helt af.

Servering: Rør en tyk glasur af flormelis og saft. Lav 4 små lagkager bestående af 3 bunde. Fordel creme og friske blåbær mellem hvert lag, og slut af med at smøre glasur på den øverste bund. Drys med friske blåbær inden servering.

Tip: Du kan også vælge at lave én stor lagkage med 3 lag eller bytte blåbærrene ud med andre bær som f.eks. jordbær, hindbær eller brombær. Vær blot opmærksom på, at sødmen kan variere fra bær til bær.

Prøv også: Lagkagebunde med chokolade