Opskrifter

Italiensk foccacia

Torsdag, 1. november 2012af Redaktion
Skønt brød til salater, gryderetter og supper

50 g gær
1 l lunken vand
1 tsk. salt
100 g smeltet smør
Ca. 1 kg mel
50 g sorte oliven uden sten
3 tsk. flagesalt

Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør salt og halvdelen af smørret i. Ælt melet i lidt ad gangen til en løs dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 30 min. Kom dejen i en papirbeklædt bradepande. Prik i dejen med en finger, så der kommer huller.
Fordel resten af smørret over og drys med flagesalt og sorte oliven. Lad dejen hæve tildækket i ca. 20 min. Bag brødet midt i ovnen ved 175° i ca. 40 min. Skær brødet i firkanter inden servering.

Tip: Du kan variere smagen af brødet med soltørrede tomater og rosmarin.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Prøv også...
Tomatsuppe
Knækbrød

Du kan se mange flere supper her


Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop