Opskrift på boller
Laura tilbringer det meste af sit liv i køkkenet hos familien Varnæs. Her bliver der bagt, syltet, stegt og kokkereret. Hun må ofte ændre menuen i sidste øjeblik eller holde maden varm længere end beregnet. Der bliver ofte bagt en plade boller, her er det Lauras favorit-boller.
Boller
(12 stk.)
50 g smeltet smør
1½ dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Ca. 500 g mel
2 æg
Pensling:
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
Rør smør, vand og smuldret gær glat. Bland salt, sukker og det meste af melet i en bageskål. Tilsæt æg og smørblandingen. Ælt mere mel i, til dejen er blank og slipper skålen. Lad den hæve lunt tildækket ½ time. Ælt dejen let igennem og form den til 12 boller. Læg dem på plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ca. ½ time. Pisk æggeblommen og mælk sammen og pensl bollerne. Bag dem på midterrillen ved 225° ca. 10 min.
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Matador:
Hvem var Elisabeth egentlig? Se her...