Opskrifter

Madtærte med ostefyld

Søndag, 8. april 2018af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Lækker madtærte bagt med rugmelsbund og med fyld af danbo og blå ost.

Ingredienser til madtærte med ostefyld

(8 stk.)

Tærtedej:
1 tsk. kommen el. fennikelfrø
100 g rugmel
50 g hvedemel
½ tsk. salt
75 g koldt smør
1 lille æg

Fyld:
175 g danbo
3 dl cremefraiche
3 æg
75 g blå ost, f.eks. 
Castello el. Danablu

Pynt og tilbehør:
1 lille bdt. persille, 
purløg el. timian
Bladselleri, cherrytomater 
og/el. oliven

Alternativ til madtærte med ostefyld: Lakse-spinattærte med porrer

Fremgangsmåde

Tærtedej: Hak kommen eller fennikelfrø groft med en kniv. 
Bland dem med rugmel, hvedemel og salt. Skær smørret i tynde skiver og smuldr dem i melblandingen. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter. 
Forbag bunden 15 min. ved 180°.

Fyld: Riv osten groft. Pisk cremefraiche, æg og revet ost sammen. Bred fyldet ud i den forbagte tærtebund. Skær den blå ost i små tern og drys den over tærten. Bag tærten endnu 20-30 min., til fyldet er fast og gyldenbrunt på toppen. Servér tærten lun og drys med krydderurter. Giv sprøde bladselleri, tomater og oliven til.