Opskrifter

Mormors smørboller

Torsdag, 14. juni 2012af Redaktion
Til den søde tand

(Ca. 35 stk.)

50 g gær
150 g smør
2½ dl kaffefløde
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
3 æggeblommer
¾ dl sukker
8-9 dl hvedemel

Fyld
150 g marcipan
75 g blødt smør
2 spsk. sukker

Pynt
1 æg
Ca. 1 dl flormelis
Ca. ¾ dl vand

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Smelt smørret og kom fløden i, lad det køle lidt. Opløs gæren i den fingerlune fløde. Kom salt, kardemomme, æggeblommer, sukker og det meste af melet i. Arbejd dejen blank og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 40 min.
Riv marcipanen og bland den med smør og sukker. Rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 36 cm. Skær ca. 35 firkanter på 7 x 7 cm. Kom lidt fyld på hver firkant og læg kagerne i muffinsforme. Lad dem hæve 45 min. Pensl med sammenpisket æg og bag kagerne midt i ovnen ved 225° i ca. 8-10 min.

Bageopskrift: Boel Ottmer

SØD SERVERING

Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Chokoladebrioche
Mandelhorn
Høje snegle








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop