(20-25 stk.)
Det skal du bruge til rosinboller:
Prøv også :Skyrboller med rosiner
50 g gær
50 g smør eller margarine
5 dl sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. flydende honning
250 g hytteost
1 dl hvedekild
1 dl havreklid
1 ½ dl sultanarosiner
½ dl rosiner
ca. 750 g hvedemel
Sådan laver du rosinboller:
Smelt smørret, rør mælken i, og lad det blive lunkent.
Opløs gæren i mælken.
Tilsæt salt, honning, hytteost, hvedeklid, havreklid, rosiner og det meste af melet.
Ælt til en glat dej, der slipper skålen.
Drys med lidt mel, og lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
Tag dejen ud på et melet bord, del og form den til 20-25 boller, og læg dem på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Bag dem midt i ovnen ved 250º i 8-10 min.
Lad dem afkøle på en rist.