Opskrifter

Rosinboller

Onsdag, 18. maj 2016af All Over Press
Lækre og sunde rosinboller til madpakken eller morgenbordet. Din mave vil elske disse boller! Ikke kun pga. af smagen, men også fordi lidt af hvedemelet er udskiftet med hvede- og havreklid. Hvede- og havreklid er nemlig gode kilder til kostfibre og er derfor rigtig godt for fordøjelsen.
(20-25 stk.)

Det skal du bruge til rosinboller:

Prøv også :Skyrboller med rosiner

50 g gær 50 g smør eller margarine 5 dl sødmælk 1 tsk. salt 2 spsk. flydende honning 250 g hytteost 1 dl hvedekild 1 dl havreklid 1 ½ dl sultanarosiner ½ dl rosiner ca. 750 g hvedemel

Sådan laver du rosinboller:

Smelt smørret, rør mælken i, og lad det blive lunkent. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, honning, hytteost, hvedeklid, havreklid, rosiner og det meste af melet. Ælt til en glat dej, der slipper skålen. Drys med lidt mel, og lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min. Tag dejen ud på et melet bord, del og form den til 20-25 boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag dem midt i ovnen ved 250º i 8-10 min. Lad dem afkøle på en rist. Find tips til en velfungerende mave her