Opskrifter

Saftige boller

Søndag, 24. juni 2012af Redaktion
Små æblestykker gør bollerne fugtige og lækre

(20 stk.)

50 g gær
50 g smør
5 dl mælk
2 æbler
2 tsk. salt
2 spsk. lys sirup
3 dl fuldkornshvedemel
11-12 dl hvedemel

Smelt smørret og hæld mælken i. Lad det køle og rør gæren ud i mælken. Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær dem i små stykker. Rør æbler, salt, sirup og fuldkornsmel i. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket 30 min. Ælt dejen igennem og form ca. 20 boller, lad dem efterhæve på en papirbeklædt plade i ca. 30 min. Bag bollerne ved 225° i ca. 12 min.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Mysliboller
Koldhævede solboller
Æble-jordbær marmelade




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop