Opskrifter

Speltknækbrød

Torsdag, 9. juni 2011af Redaktion
Knækbrød med masser af smag – de er gode med en skive ost om morgenen eller helt uden noget til den lille sult midt på dagen

90 g speltgryn
110 g sesam
110 g hørfrø
50 g solsikkekerner
200 g sigtet speltmel
2½ dl vand
1 dl olie
1 tsk. bagepulver
2½ tsk. fint salt

Rør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner. Hver portion rulles ud mellem to stykker bagepapir på en bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for med en kniv, hvor knækbrødet skal deles efter bagning. Bag knækbrødene midterst i ovnen ved 200° i 25 min., til de er gyldne og sprøde. Lad knækbrødet afkøle helt på en bagerist og opbevar det i en lufttæt beholder, så sprødheden bevares.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...

FLOT RETROSTIL

Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Frøkiks
Knækbrød med ramsløg
Lynboller




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)